Δωρεές Οργάνων: Ετοιμάζεται το Εθνικό Σχέδιο – Παράδειγμα προς μίμηση η Κρήτη

Κρήτη
Δωρεές Οργάνων: Ετοιμάζεται το Εθνικό Σχέδιο – Παράδειγμα προς μίμηση η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για την αλλαγή εικόνας στην Ελλάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρώπης με πρώτη την Ισπανία

Οι αποσπασματικές αλλαγές μέχρι σήμερα και οι ελλείψεις στις Δομές Υγείας, είναι οι αιτίες που έχει μείνει πίσω η Ελλάδα αναφορικά με τις δωρεές οργάνων σώματος και συνάμα των μεταμοσχεύσεων, όπως αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης», Ειρήνη Γεωργιανάκη.

Την ώρα που στατιστικά περισσότεροι από 1.300 συνάνθρωποί μας περιμένουν μόσχευμα, διαμάντια για την ίδια και παράδειγμα προς μίμηση σε προσφορά μοσχευμάτων, αποτελούν οι ΜΕΘ σε Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Ο χρόνος αναμονής ενός νεφροπαθή αγγίζει τα 8,8 χρόνια, ενώ ο μέσος όρος δοτών/εκ πληθυσμού είναι το ¼ του αντίστοιχου μέσου ευρωπαϊκού.

Με αφορμή τη πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη 1 Νοέμβριου, η κ. Γεωργιανάκη τονίζει πως η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο Ευρώπης, ενώ υπάρχουν ελπίδες για την αλλαγή εικόνας στην Ελλάδα, καθώς έχει ήδη κατατεθεί ένα εθνικό σχέδιο από διακεκριμένους επιστήμονες με πρωτοβουλία του Ωνάσιου.

Η κ. Γεωργιανάκη, επισημαίνει επίσης ότι χρειάζεται εκπαίδευση προσωπικού, επάνδρωση και στελέχωση στις δομές Υγείας, καμπάνια και ευαισθητοποίηση σε εθνικό επίπεδο για να φτάσουμε να έχουμε επίπεδα όπως βλέπουμε στην Ισπανία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News