Κρήτη

Μαζική απόβαση των παραγωγών της Κρήτης στην Αθήνα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου

Βασικά ζητήματα, η επιστροφή επιδοτήσεων και η παγίωση των ποσών που έλαβαν φέτος

Δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις της Πολιτείας ούτε για τη στήριξή μας, ούτε για τους δασικούς χάρτες με αποτέλεσμα το γενναίο κουτσούρεμα των επιδοτήσεων, επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου «Φαιστός» στο Τυμπάκι, Μανόλης Ορφανουδάκης.  

 

 

Τα βασικά θέματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, που συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, εκπροσώπων των ενώσεων και συνεταιρισμών του νησιού, το βράδυ της Δευτέρας, 1 Νοεμβρίου, είναι η επιστροφή επιδοτήσεων ίσως και αναδρομικά εξαιτίας των δασικών χαρτών, όσο και η παγίωση των ποσών που έλαβαν φέτος, την επόμενη πενταετία, όπως τόνισε ο κ. Ορφανουδάκης.

Την ίδια ώρα, περισσότερο λάδι στη φωτιά ρίχνουν και οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος του είναι να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος και να στηρίξει τους πραγματικούς κτηνοτρόφους ώστε το αγροτικό επάγγελμα να αποτελέσει βασικό πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας.

«Ενοχλούνται οι πονηροί και ευνοούνται οι νοικοκύρηδες» τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «τη διασφάλιση 67 εκατομμυρίων ευρώ για τους πραγματικούς κτηνοτρόφους επιτυγχάνουν οι αλλαγές στις ΚΥΑ που εκδόθηκαν, με τις οποίες επέρχεται δικαιοσύνη και ισονομία στο καθεστώς ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια