Χανιά: Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν πολίτες

Κρήτη
Χανιά: Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν ήδη τέσσερα περιστατικά, αναφέρει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών

Επιτήδιοι στα Χανιά, που παριστάνουν τους λογιστές, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες στα Χανιά. Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Λογιστών με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του, υπάρχουν ήδη τέσσερα περιστατικά, όπου επιτήδειοι προσεγγίζουν πολίτες επικαλούμενοι ότι είναι λογιστές και ζητούν χρήματα ή στοιχεία της προσωπικής κάρτας τους για πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.

«Να υπενθυμίσουμε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν αυτοί τις υποχρεώσεις των πελατών. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται, «οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν το mail που λαμβάνουν την ταυτότητα πληρωμής, να είναι το mail του λογιστή τους και όχι ένα άγνωστο, που έχει έναν λογαριασμό στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματά του. Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News