Κεγκέρογλου: 'Ενταξη των σεισμόπληκτων περιοχών του Ηρακλείου σε πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού

Κρήτη
Κεγκέρογλου: 'Ενταξη των σεισμόπληκτων περιοχών του Ηρακλείου σε πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, ζητά την ένταξη των κατεστραμμένων κτηρίων στο εξοικονομώ κατ’ οίκον - αυτονόητο το «παγωμα» των λογαριασμών ρεύματος

Απευθυνόμενος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζήτησε την ένταξη των σεισμόπληκτων περιοχών του Ηρακλείου σε πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού και την ένταξη των κτηρίων που θα ανακατασκευαστούν στο εξοικονομώ κατ’ οίκον, ενώ τόνισε πως «είναι αυτονόητο το «παγωμα» των λογαριασμών ρεύματος»

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο:

«Με επίκαιρη ερώτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την ένταξη των σεισμόπληκτων περιοχών σε πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού και την ένταξη των κτηρίων που θα ανακατασκευαστούν στο εξοικονομώ κατ’ οίκον, επισημαίνοντας ότι είναι αυτονόητο το“πάγωμα” των λογαριασμών ρεύματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Εύλογη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους σεισμόπληκτους η αποστολή λογαριασμών ρεύματος για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Οι σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες διογκώνονται και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που είχαν υποστεί οι επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, οι δυσκολίες πληρωμής αυξάνονται, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται εντός προθεσμίας.

Από τα παραπάνω είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμη και για τη διακοπή παροχών ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω πανδημίας, ψυχρού χειμώνα και ενεργούς μετασεισμικής δραστηριότητας.

Επειδή οι Δήμοι της Κρήτης που επλήγησαν από τους σεισμούς έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη. Επειδή η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συμμετοχή των πληγέντων σε ένα σύστημα ενεργειακού συμψηφισμού. Επειδή όλα τα κτήρια που θα ανακατασκευαστούν πρέπει να έχουν σύγχρονες προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1)Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλιστεί η ηλεκτρική ενέργεια για τιςεπιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

2)Τι σκοπεύετε να πράξετε για τα ενεργειακά δικαιώματα των περιοχών που επλήγησαν και την κατ’εξαίρεση ένταξη στο εξοικονομώ κατ΄οίκον όλων των κτηρίων (επιχειρήσεων και οικιών) που θαανακατασκευαστούν;»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News