Κρήτη

Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκε το εντυπωσιακό graffiti στον Καράβολα (φωτογραφίες)

Το εντυπωσιακό graffiti, ολοκληρώθηκε στην περιοχή του Καράβολα με θέμα την ισότητα και την αποδοχή, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών - Η δράση έχει τίτλο «Array of colors» και το αντικείμενο της είναι η τέχνη του δρόμου, ενώ στόχος της δράσης είναι η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων

Χρώμα αποκτά ο Καράβολας με φόντο τις καλλιτεχνικές πινελιές στους τοίχους αλλά και μέσα από την δράση που υλοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με Ιδιωτική Εταιρεία, η οποία χορήγησε τα υλικά και… «ενεργοποίησε» καλλιτέχνη ο οποίος δημιούργησε τη συγκεκριμένη τοιχογραφία.

Πρόκειται για μια δημιουργία που στέλνει το μήνυμα της Ισότητας και Αποδοχής μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που δίνουν τα χέρια τους, όπου δεν κυριαρχούν μόνο τα χρώματα αλλά και η αγάπη με τον σχηματισμό μιας καρδιάς.

Συνολικά πέντε ημέρες χρειάστηκε ο καλλιτέχνης κ. Παναγιώτης Πουρσατούδης, για το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα. Η δημιουργία του κ. Πουρσατούλη, που έφτασε πριν λίγες μέρες στο Ηράκλειο από τη Θεσσαλονίκη είναι αντιγκράφιτι, προστατεύοντας έτσι την τοιχογραφία από τυχόν βανδαλισμούς όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε μνημεία της πόλης και όχι μόνο.  

Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, πριν αρκετά χρόνια χρωμάτιζε… παράνομα τους τοίχους προτού ασχοληθεί με το ελεύθερο σχέδιο και τη ζωγραφική.

Παράλληλα για την καινοτομία του εγχειρήματος με το ειδικό διάφανο βερνίκι μόνιμης προστασίας επιφανειών από graffiti, μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να εφαρμοστεί και σε άλλες τοιχογραφίες εντός της παλιάς πόλης ώστε να προστατευτούν στο διηνεκές.

Πάντως, η περιοχή του Καράβολα αποκτά χρώμα και από άλλες τοιχογραφίες, οι οποίες δίνουν… χρώμα στην καθημερινότητα των δημοτών που απολαμβάνουν τη βόλτα τους στον χώρο περιπάτου και αναψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί δύο τοιχογραφίες στους Δήμους Λαρίσης και Πειραιά, ενώ αυτή του Καράβολα, είναι η τρίτη τοιχογραφία.

Η ανακοίνωση του Δήμου για το εντυπωσιακό graffiti

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου το εντυπωσιακό graffiti στην περιοχή του Καράβολα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία KRAFT Paints, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου. Η πολύχρωμη δράση έχει τίτλο «Array of Colors» και το αντικείμενο της είναι η τέχνη του δρόμου (street art) μέσα από τη σύμπραξη του Δήμου με τους καλλιτέχνες σε συνεργασία με την εταιρεία και στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων.

 Πρόκειται για μία τοιχογραφία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώθηκε σήμερα από τον Παναγιώτη Πουρσατούδη (Pikie Cans) με θέμα την Ισότητα και την Αποδοχή. Μία πανδαισία χρωμάτων απλώθηκε σε μεγάλη επιφάνεια στην περιοχή του Καράβολα, κυριολεκτικά, στολίζοντας το σημείο και στέλνοντας θετικά μηνύματα. Με την ολοκλήρωση του graffiti, τοποθετήθηκε στον τοίχο ένα καινοτόμου τεχνολογίας διάφανο βερνίκι μόνιμης προστασίας επιφανειών, με σκοπό την αποφυγή βανδαλισμού του έργου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια