Κρήτη

Σ. Βαρδάκης: Η επιστροφή του σεισμόπληκτου νομού μας στην κανονικότητα απαιτεί τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών

«Ζητάμε από τον Αρμόδιο Υπουργό να δημιουργήσει Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών στην Π.Ε. Ηρακλείου» δήλωσε ο Βουλευτής

Στη δημιουργία Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στην Π.Ε. Ηρακλείου, αναφέρθηκαν 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ενώ παράλληλα κατέθεσαν σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Αναλυτικά το πλήρες κειμενο της ανακοίνωσης:

«Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη δημιουργία Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στην Π.Ε. Ηρακλείου, αναφέρθηκαν 29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας σχετική ερώτηση, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη.

Οι περιοχές του Νομού Ηρακλείου οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και οι πληγέντες κάτοικοι τους, αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων, ένα εκ των οποίων είναι και η κτιριακή αποκατάστασή τους, για την οποία καταθέτουν ηλεκτρονικά αίτηση προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. «Η επιστροφή του σεισμόπληκτου νομού μας στην κανονικότητα απαιτεί τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και την ορθή κατάθεση των αιτημάτων από τους πληγέντες. 

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η ανάγκη για δημιουργία μιας Υπηρεσίας ώστε να υπάρξει η δυνατότητα καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και παρακολούθησης του έργου αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών. Η ανάγκη αυτή εξάλλου έχει εκφραστεί από όλους τους εμπλεκόμενους, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σεισμόπληκτους, εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίο. Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε από τον Αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να δημιουργήσει Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Τ.Α.Ε.Φ.Κ.) στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.», δήλωσε ο κ. Βαρδάκης μετά την κατάθεση της ερώτησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια