Σεισμός: Μετά από 110 χρόνια αποκαθηλώθηκε το καμπαναριό στο χωριό Ίνι

Κρήτη
Σεισμός: Μετά από 110 χρόνια αποκαθηλώθηκε το καμπαναριό στο χωριό Ίνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σεισμόπληκτο χωριό Ίνι πραγματοποιήθηκε η αποκαθήλωση του καμπαναριού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου

Στο σεισμόπληκτο Ίνι του δήμου Μινώα Πεδιάδος πραγμτοποιήθηκε, χθες, Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, η αποκαθήλωση του ετοιμόρροπου καμπαναριού.

Περισσότερους από 4 τόνους ζύγιζε το καμπαναριό στον «λαβωμένο» Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, η αποκαθήλωση του οποίου πραγματοποιήθηκε με ειδικό μηχάνημα για λόγους ασφαλείας, καθώς το καμπαναριό είχε καταστραφεί ολοσχερώς, με άμεσο κίνδυνο να γκρεμιστεί στην πλατεία ή να πέσει επάνω στον ήδη «χτυπημένο» από τον σεισμό ναό.

Ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Καλογιαννάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ινίου Νεκτάριος Κοκολάκης, όπως και κάτοικοι του χωριού ευχαρίστησαν θερμά τον συγχωριανό τους επιχειρηματία, Νίκο Αλεξάκη, για την ευγενική προσφορά του να χρηματοδοτήσει τις εργασίες αποκαθήλωσης του ετοιμόρροπου και επικίνδυνου καμπαναριού.

Οι εργασίες αποκαθήλωσης του καμπαναριού του ναού έγιναν σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και ανακούφισης, καθώς οι παριστάμενοι κάτοικοι έλεγαν ότι αντιμετωπίστηκε ο κίνδυνος πτώσης του καμπαναριού, έχοντας παράλληλα στη μνήμη τους τις χαρούμενες στιγμές, τις χαρμόσυνες γιορτές, τους γλυκούς ήχους της καμπάνας, «το στολίδι του ναού» και τις λειτουργίες στον Άγιο Γεώργιο, κτήριο 110 χρόνων, το οποίο για λόγους ασφαλείας παραμένει κλειστό.

Ο ιερέας της ενορίας, όπως έγινε γνωστό, όπως και άλλοι ιερείς, έχουν ζητήσει την παρέμβαση του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων απομάκρυνσης επικίνδυνων-ετοιμόρροπων καμπαναριών και αποκατάστασης ναών που για λόγους ασφαλείας παραμένουν κλειστοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News