Στον «χορό» των Ρίχτερ ξανά το Αρκαλοχώρι - Τρεις σεισμοί με διαφορά λίγης ώρας

Κρήτη
Στον «χορό» των Ρίχτερ ξανά το Αρκαλοχώρι - Τρεις σεισμοί με διαφορά λίγης ώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται αμείωτη η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη - Τρεις νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 31 Οκτωβρίου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου - Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Ηράκλειο

Τρία δυνατά «χτύπηματα» του Εγκέλαδου σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 31 Οκτωβρίου, με διαφορά λίγης ώρας, στο Αρκαλοχώρι. 

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3.7 β. της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ προηγουμένως άλλοι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στο Ηράκλειο. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται δύο χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως μισή ώρα νωρίτερα, δύο σεισμοί σημειώθηκαν με διαφορά πέντε λεπτών στην περιοχή του Αρκαλοχώριου, ο πρώτος ήταν μεγέθους 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 3.4.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο πρώτος σεισμός, που ήταν μεγέθους 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 14,3 χιλιόμετρα, ενώ ο δεύτερος σεισμός που ήταν μεγέθους 3.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται, πως και το πρωί της Κυριακής στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, καταγράφηκαν δύο ακόμα σεισμοί, οι οποίοι ήταν αισθητοί στο Ηράκλειο, ο ένας ήταν μεγέθους 3.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 3.5.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News