Λιμάνι Ηρακλείου: Αλλάζει αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, το σύστημα ελέγχου (βίντεο)

Κρήτη
Λιμάνι Ηρακλείου: Αλλάζει αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, το σύστημα ελέγχου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ασφαλέστερη διαδικασία στην επιβίβαση του κοινού στα πλοία, οι επιβάτες έρχονται αντιμέτωποι από την 1η Νοεμβρίου με μία διαφορετική κανονικότητα

Νέα δεδομένα από την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο εφαρμογής κοινοτικής οδηγίας και προκειμένου να γίνει ασφαλέστερη η διαδικασία για την επιβίβαση του κοινού στα πλοία, οι επιβάτες θα περνούν όλοι μέσα από μαγνητικές πύλες και με μηχανικά μέσα θα γίνεται η σάρωση των αποσκευών τους στο εσωτερικό του Επιβατικού Σταθμού.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης διαδικασίας θα γίνει για ένα μήνα προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν καθώς τα δύσκολα αφορούν στα οχήματα και τους επιβαίνοντες σε αυτά όπως και τις αποσκευές τους.

Η εφαρμογή αυτής της διαδικασίας θα γίνει πιλοτικά αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς σημειώνοντας πως στη συνέχεια θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την μόνιμη εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας.

Αλλάζει το σύστημα ελέγχου στο Λιμάνι Ηρακλείου 

Από 1η  Νοεμβρίου όλοι οι επιβάτες θα περνούν από μαγνητικές πύλες και με μηχανικά μέσα θα γίνεται η σάρωση των αποσκευών τους στο εσωτερικό του Επιβατικού Σταθμού. Στην συνέχεια με λεωφορεία θα μεταφέρονται στα πλοία  με τα οποία θα αναχωρούν.

Τα δύσκολα αφορούν τα οχήματα που πρόκειται να ταξιδέψουν αφού ο σχολαστικός έλεγχος που προβλέπει η οδηγία με τις υπάρχουσες συνθήκες στο λιμάνι του Ηρακλείου μάλλον θα επιφέρει κυκλοφοριακό κομφούζιο. 

Όλα αυτά έως τις 30 Νοεμβρίου οπότε και λήγει η δοκιμαστική περίοδος προκειμένου να εντοπιστούν και να διορθωθούν οι αδυναμίες που υπάρχουν στην εφαρμογή της διαδικασίας.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News