Κόμβος Απομαρμά – Καμάρες: Στο ΠΕΠ Κρήτης το έργο ολοκλήρωσης των μελετών του δρόμου

Κρήτη
Κόμβος Απομαρμά – Καμάρες: Στο ΠΕΠ Κρήτης το έργο ολοκλήρωσης των μελετών του δρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) έχει προϋπολογισμό 1.324.296,28 €

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης το έργο της «ολοκλήρωσης μελετών του δρόμου: κόμβος Απομαρμά – Καμάρες – όρια νομού».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) έχει προϋπολογισμό 1.324.296,28 € και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη». 

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του δρόμου «Απομαρμά – Καμάρες – Όρια Νομού», του κλάδου σύνδεσης με Γέργερη και του κλάδου σύνδεσης με Νίβρυτο.

Ειδικότερα αφορά στην σύνταξη του συνόλου των υπολειπομένων μελετών για την ολοκλήρωση του μελετητικού αντικειμένου, ως τη δημοπράτηση του έργου, «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ – ΚΑΜΑΡΕΣ – ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ», σύμφωνα με την εγκεκριμένη Προκαταρκτική Μελέτη.

Τα προς μελέτη έργα είναι τα παρακάτω:

Κύρια οδός (19,9 χλμ. περίπου).

Έχει αφετηρία τον κόμβο του Απομαρμά επί της νέας οδού Ηράκλειο – Μοίρες και πέρας το όριο του Νομού Ηρακλείου, επί της Πρωτεύουσας Επαρχιακής Οδού αρ. 11 Αγία Βαρβάρα – Πανασός – Γέργερη – Άνω Ζαρός – Βορίζια – Καμάρες – Λοχριά. Διέρχεται πλησίον των οικισμών Απομαρμά, Ζαρός, Βορίζια και Καμάρες.

Κλάδος σύνδεσης με Γέργερη (4,5 χλμ. περίπου)

Αποτελεί την σύνδεση της κύριας οδού με τον οικισμό της Γέργερης και του Πανασού.  Έχει αφετηρία τον τετρασκελή ισόπεδο κόμβο ΙΚ2 (περί την Χ.Θ. 0+500 της κύριας οδού) και πέρας το Ανατολικό όριο του οικισμού της Γέργερης.

Κλάδος σύνδεσης με Νίβρυτο (2,1 χλμ. περίπου)

Αποτελεί την σύνδεση της κύριας οδού με τον οικισμό της Νιβρύτου.  Έχει αφετηρία τον τρισκελή ισόπεδο κόμβο ΙΚ (περί την Χ.Θ. 2+520 της κύριας οδού) και πέρας το Δυτικό όριο του οικισμού της Νιβρύτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News