Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 48χρονης γυναίκας - Απειλούσε οτι θα αυτοκτονήσει

Κρήτη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 48χρονης γυναίκας - Απειλούσε οτι θα αυτοκτονήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και του 54χρονου δράστη, ο τελευταίος πείστηκε να παραδωθεί, συνελήφθη και μεταφέρεται στο Αστυνομικό Ιεράπετρας - Είχε απειλήσει ότι θα τη σκοτώσει - Πρόκειται για 13η γυναικοκτονία από τις αρχές του χρόνου

Παγωμένη είναι η κοινωνία της Ιεράπετρας όπου έμελλε να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος αλλά και η Μεσαρά απο όπου καταγόταν η  48χρονη Νεκταρία την οποία σκότωσε ακαριαία με αλλεπάλληλα χτυπήματα, με μαχαίρι ο εν διαστάσει σύζυγός της, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. 

Την άτυχη γυναίκα θα συνοδευσουν σήμερα Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην τελευταία της κατοικία, συγγενείς και φίλοι. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 2μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελούζο Μεσσαράς. Η σορός της αδικοχαμένης Νεκταρίας θα βρίσκεται στο ναό απο τη 1μ.μ.

Να σημειωθεί πως  λίγα λεπτά πριν τις 16:00  σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και μετά από τουλάχιστον επτά ώρες διαπραγματεύσεων, παραδόθηκε και συνελήφθη, ο 54χρονος δράστης από την Περιστερά της Ιεράπετρας, ο οποίος νωρίτερα το πρωί, δολοφόνησε άγρια με τη χρηση μαχαιριού την 48χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε έναν γκρεμό στη θάλασσα, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Μετά από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και του 54χρονου δράστη, ο τελευταίος πείστηκε να παραδωθεί, συνελήφθη και μεταφέρεται συνοδεία αστυνομικής δύναμης και με χειροπέδες προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο Αστυνομικό Ιεράπετρας.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η ασφάλεια Ιεράπετρα, ενώ για τις εξελίξεις έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει το neakriti.gr, ο δράστης κατά τις διαπραγματεύσεις δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και φέρεται να φώναζε πως δεν μπορεί πλέον να αντικρύσει τα παιδιά του στα μάτια.

→Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στη Κρήτη: Μετανιωμένος δηλώνει ο φερόμενος δράστης (βίντεο - ντοκουμέντο)

Κατά τις διαπραγματεύσεις της αστυνομίας, μάλιστα, επιστρατεύτηκε και ο γιος του, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του. Στην περιοχή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ασθενοφόρο και η Πυροσβεστική, ενώ από θαλάσσης βρισκόταν σκάφος του Λιμενικού.

Στην άρχη ο ο πρώτος διαπραγματευτής της αστυνομίας ήταν από το τμήμα Αγίου Νικολάου όπου μαζί με τον γιό του δράστη προσπάθησαν να τον μεταπείσουν και στην συνέχεια στο σημέιο έσπευσε και διαπραγματευτική ομάδα τριών ατόμων από το Ηράκλειο.

Το χρονικό

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης από την άγρια γυναικοκτονία που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, στην περιοχή του Περιστερά, με θύμα μια 48χρονη γυναίκα με καταγωγή από το Ηράκλειο και φερόμενο δράστη τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο 54χρονος είχε στήσει καρτέρι στην εν διαστάσει σύζυγό του, την 48χρονη Νεκταρία, τη σκότωσε ακαριαία με αλλεπάλληλα χτυπήματα, με μαχαίρι και στη συνέχεια μετακινήθηκε λίγα μέτρα από τον τόπο της τραγωδίας σε βραχώδη περιοχή, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα: «Η 48χρονη πήγε το πρωί στο συγκρότημα με τα καταλύματα προκειμένου να κάνει δοκιμαστικό για δουλειά. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από το φίλο της. Όταν έφυγε ο φίλος της, εκείνη την ώρα μπαίνει ο 54χρονος με τη μηχανή του μέσα στο πάρκινγκ, την εμβολίζει και τη ρίχνει κάτω. Η άτυχη Νεκταρία σηκώνεται αλλά στη συνέχεια απ' ότι φαίνεται ο ψύχραιμος δράστης τη ρίχνει ξανά κάτω εντός του ξενοδοχείου και τη χτυπάει με πολλαπλές μαχαιριές με αποτέλεσμα να της κόψει το νήμα της ζωής. Ο δράστης ατάραχος είπε ότι «Είχαμε προηγούμενα», παρατάει την μηχανή του η οποία δεν έπαιρνε μπροστά και φεύγει με τα πόδια, πηγαίνοντας στο δίπλα χωράφι όπου είναι γκρεμός».

Πληροφορίες αναφέρουν πως η στιγμή της δολοφονίας έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης του ξενοδοχείου, υλικό που εξετάζει πλεόν η Αστυνομία.

Ο 54χρονος είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να την σκοτώσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι που είχε τέσσερα παιδιά. βρισκόταν σε διάσταση.

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο 54χρονος δράστης με τραύμα στη θωρακική χώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος δράστης εξακολουθεί να νοσηλεύεται υπό αστυνομική παρακολούθηση στην χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο 54χρονος παρελήφθη στις 4 το απόγευμα από τους εφημερεύοντες γιατρούς στα ΤΕΠ, όπου αρχικά διαπίστωσαν επιπόλαιες εκδορές. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ένα επιπόλαιο αλλά και ένα βαθύτερο τραύμα από μαχαίρι στην θωρακική χώρα. Ο 54χρονος αυτοτραυματίστηκε πριν τη σύλληψή του δυο φορές στο στήθος με μαχαίρι.

Ο δράστης θα παραμείνει για ένα 24ωρο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και εφόσον κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Το δελτίο τύπου Αστυνομίας

Για τη νέα τραγωδία, το δελτίο τύπου της Αστυνομίας αναφέρει: «Συνελήφθη, σήμερα (29.10.2020) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, σήμερα (29.10.2021) το πρωί, ανωτέρω δράστης μετέβη σε χώρο εργασίας ημεδαπής και την τραυμάτισε θανάσιμα χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια μετέβη σε κοντινή βραχώδη περιοχή και εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου και διαπραγματευτές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οι οποίοι και έπεισαν τον ημεδαπό να παραδοθεί.

Ο ημεδαπός συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας».

Βίντεο - ντοκουμέντο από το σημείο των διαπραγματεύσεων

https://www.youtube.com/watch?v=iyXQrSNaJhc?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News