Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κύκλος σεμιναρίων ρυθμού και κρουστών

Κρήτη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κύκλος σεμιναρίων ρυθμού και κρουστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης για πέμπτη χρονιά διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων με τίτλο: «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση».

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης για πέμπτη χρονιά διοργανώνουν κύκλο σεμιναρίων με τίτλο:  «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση». Πρόκειται για σεμινάρια διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου το οποίο επιμελείται το εργαστήρι Μουσικής Θεάτρου Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής Παιδαγωγικού Τμήματος.

Σύμφωνα με τους Γιάννη Παπατζανή μουσικό που είχε την ιδέα, σχεδιασμό και επιμέλεια του προγράμματος και τον επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος επίκουρο καθηγητή του τμήματος Φιλολογίας Εμμανουήλ Σειραγάκη, είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απαντά στην ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση διευρύνοντας την ανάπτυξη και την προαγωγή της ρυθμικής ικανότητας και της μουσικής αντίληψης των συμμετεχόντων. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής, φοιτητές όλων των ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας και όλους όσους επιθυμούν να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες μέσα από την διερεύνηση της σχέσης τους με τον ρυθμό, τη μουσική και τα κρουστά.

Τα σεμινάρια διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση δίωρης διάρκειας σε: Ηράκλειο με σταθερή μέρα την Τετάρτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Κόλπος Δερματά, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου) στο Ρέθυμνο με σταθερή μέρα την Τρίτη στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ξενία' (Νικολάου Ψαρρού 46) στον 'Αγιο Νικόλαο με σταθερή μέρα την Πέμπτη στη λέσχη των Προσκόπων Αγίου Νι-κολάου (Εθνικής Αντιστάσεως 1) και στα Χανιά με σταθερή μέρα τη Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 72).

Στο πρόγραμμα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/rAKY1UwvhyfFCuQ8A, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα που υλοποιείται στα Χανιά είναι συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο Ρέθυμνο με τον Δήμο Ρεθύμνου και στο Λασίθι με τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News