Κρήτη

Δήμος Αμαρίου: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940», στο Δήμο Αμαρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρίου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940».

Οι επίσημες δοξολογίες που έλαβαν χώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην κοινότητα Αποστόλων και στην κοινότητα Φουρφουρά τελέστηκαν παρουσία του Δημάρχου Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανού, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής και Αγίου Νεκταρίου αντίστοιχα.

Ακολούθως, μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκαν πανηγυρικοί λόγοι από την εκπαιδευτικό του δημοτικού σχολείου Αποστόλων, κα. Αγγελική Παζαρλή, καθώς και την εκπαιδευτικό του νηπιαγωγείου Φουρφουρά, κα. Ζωή Μητσοπούλου, ενώ παράλληλα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στα Μνημεία Πεσόντων, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ως είθισται, παραδοσιακά η μαθητική παρέλαση πραγματοποιήθηκε στον Φουρφουρά, εκεί όπου μετά την άρση των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, οι δημότες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου του «ΟΧΙ».

Τέλος, παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Αμαρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια