Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Κρήτη
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με τις εικόνες των μικρών μαθητών να στέλνουν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στην περιοχή που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η σημερινή ήταν μια μέρα ιδιαίτερη, με τις εικόνες των μικρών μαθητών που παρέλασαν να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στο Δήμο που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και μέσα από τα λόγια του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλη Φραγκάκη.

«Σήμερα πραγματικά είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους. Είναι μια εθνική γιορτή και μια μέρα ελπίδας, θάρρους και ψυχικής ανάτασης. Έτσι πρέπει να βλέπουμε αυτή τη μέρα και έτσι να τη γιορτάζουμε.

Δεν πρέπει να μας πτοεί τίποτα από αυτά που έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα στο Δήμο μας. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ότι η ζωή συνεχίζεται. Γιατί πρέπει να έχουν στραμμένα το βλέμμα τους στο μέλλον και όχι να κοιτάζουν πίσω στο παρελθόν. Πάντα να κοιτάνε μπροστά. Οι σεισμοί είναι ένα φαινόμενο που πάντα το είχαμε και θα το έχουμε στη ζωή μας. Προχωράμε λοιπόν με θάρρος, ελπίδα και δύναμη πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλα θα φτιάξουν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης

Μπροστά από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο  Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Παύλος Μπαριτάκης,  και οι Βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης  Νίκος Ηγουμενίδης και Μανώλης Συντυχάκης, οι μαθητές, οι γονείς και πλήθος δημοτών, συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις - σύμφωνα με το πρόγραμμα- ξεκίνησαν με την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα τοπικά διαμερίσματα Καστελλίου και Θραψανού  του Δήμου Μινώα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News