Κρήτη

28η Οκτωβρίου: Οι τέσσερις μαθητές έστειλαν μήνυμα υπερηφάνειας από την ακριτική Γαύδο

Στο δημοτικό σχολείο στο Καστρί παρουσία της δασκάλας , των γονέων των μαθητών και λιγοστών κατοίκων, τα παιδιά του νησιού τίμησαν το Όχι των Ελλήνων του 1940

Μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας, αγωνιστικότητας και ελπίδας έστειλαν από την ακριτική Γαύδο οι τέσσερις μαθητές του νησιού.

Στο δημοτικό σχολείο στο Καστρί παρουσία της δασκάλας , των γονέων των μαθητών και λιγοστών κατοίκων, τα παιδιά του νησιού τίμησαν το Όχι των Ελλήνων του 1940, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι ζώντας στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης αποτελούν σύγχρονα σύμβολα αντίστασης, αγώνα και ελπίδας για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Στο μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμος Γαύδου επεσήμανε : «Πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους χωρίς δεύτερη σκέψη για την Ελευθερία μας, πάλεψαν κόντρα στο άδικο που θέλησαν κάποιοι να επιβάλλουν σε όλον τον κόσμο. Αυτοί ήταν οι ήρωες μας που ύψωσαν τα κορμιά τους απέναντι στους κατακτητές βροντοφωναζοντας το "ΟΧΙ" που έδωσε θάρρος και ελπίδα στην ανθρωπότητα. Σήμερα καλούμαστε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, υπηρετώντας πιστά τα ιδανικά και τις αξίες της ανθρωπότητας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια