28η Οκτωβρίου: Με τη συμμετοχή όλων των σχολείων η παρέλαση στην Ιεράπετρα

Κρήτη
28η Οκτωβρίου: Με τη συμμετοχή όλων των σχολείων η παρέλαση στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την μαθητική παρέλαση και τίμησε την εθνική μας επέτειο

Κανονικά και με τη συμμετοχή όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας της Ιεράπετρας, και στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, με τον καλό καιρό να είναι σύμμαχος και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να γεμίζουν από κόσμο που ήθελε τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό,  να τιμήσει την εθνική μας επέτειο και να καμαρώσει τα παιδιά που παρέλασαν σε όμορφους σχηματισμούς.

Από τις 07:30 π.μ. ο εορτασμός ξεκίνησε με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών.  Στις 08:00 π.μ. έγινε η  έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των  Ηρώων. Ακολούθησε η  τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ.κ.  Κυρίλλου παρουσία των Αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών Σχολείων,  Προσκόπων, Οδηγών και  Σωματείων με τις σημαίες τους.

Στις 10:30 π.μ. τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης, εκπρόσωπο της 11ης ΜΣΕΠ, εκπρόσωπο προκεχωρημένης Ναυτικής βάσης Κυριαμαδίου, εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωπο αναπήρων και  θυμάτων πολέμου, εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωπο  των μαρτυρικών χωριών  του Δήμου Ιεράπετρας.

Στις 11:00 π.μ.  άρχισε η παρέλαση στην οδό  Δημοκρατίας με πρώτη τη  Δημοτική  Φιλαρμονική,  ενώ ακολούθησαν τα τμήματα του ΕΕΣ των Δημοτικών Σχολείων ,  όλων των Γυμνασίων και των Λυκείων , μοτοσικλετιστών Τμήματος Τροχαίας, αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων, Ομίλων, Σχολών,  Προσκόπων και Οδηγών .

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας, για τον Ελληνικό λαό ,  σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς , όπου υπάρχει η συνεχής απειλή της γειτονικής Τουρκίας και η μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έστειλαν μετά το πέρας της παρέλασης ο σεβασμιότατος  μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος και ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ  κ Μανόλης Θραψανιώτης που εκπροσώπησε την Βουλή των Ελλήνων.

Στο μήνυμα του για την εθνική μας επέτειο της  28η Οκτωβρίου 1940 ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ Θεοδόσης  Καλαντζάκης , ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Η 28η  Οκτωβρίου συμπυκνώνει σε μια ιστορική στιγμή τις αξίες που διαπότισαν μία  ολόκληρη εποχή.  Συμβολίζει την άρνηση στον ολοκληρωτισμό, την αντίσταση στην  τυραννία. Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός των Ελλήνων του 1940 αποτελεί για εμάς πολύτιμη  ιστορική παρακαταθήκη. Μας υποδεικνύει, παράλληλα, τι μπορούμε να επιτύχουμε όντας  ενωμένοι. Αποτελεί χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν να  διαφυλάξουμε το διαχρονικό μήνυμα της 28 ης  Οκτωβρίου και να το έχουμε σαν οδηγό μας  στην καθημερινή μας ζωή. Από αυτήν την ηρωική πράξη, ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη  και αισιοδοξία για το μέλλον. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News