28η Οκτωβρίου: Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
28η Οκτωβρίου: Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, με την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη.

Γεμάτοι υπερηφάνεια οι μαθητές παρήλασαν για την Εθνική Επέτειο.

Μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, τίμησαν την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», προκαλώντας συγκίνηση στους θεατές που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για να δουν από κοντά την παρέλαση.

Στιγμές εθνικής υπερηφάνειας έζησαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας για να παρακολουθήσουν την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τις καμπάνες των εκκλησιών της πόλης του Ηρακλείου και των προαστίων οι οποίες χτύπησαν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου παιάνισε το Εωθινό.

Στις 8:00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στις 10:30 πραγματοποιήθηκε η επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Στις 11:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ στις 12:00 κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις με την παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού).

Στις 17:30 θα γίνει η επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News