Χανιώτης έκανε το γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο - 8.500 χιλιόμετρα σε 174 ημέρες (βίντεο)

Κρήτη
Χανιώτης έκανε το γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο - 8.500 χιλιόμετρα σε 174 ημέρες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μοναδικό συνοδοιπόρο την προσήλωση στο στόχο του ο Παναγιώτης Μπαλολάκης κατάφερε να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα πάνω σε δύο τροχούς

Το γύρο της Ελλάδας με ένα ποδήλατο έκανε ένας Χανιώτης που κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του, χάρη στη στήριξη που του παρείχε η δημοτική αρχή των Χανίων. Γνώρισε πόλεις και χωριά απ άκρη σ άκρη της χώρας,  διανύοντας σε 174 μέρες συνολικά 8.500 χιλιόμετρα!

Με μοναδικό συνοδοιπόρο την προσήλωση στο στόχο του  ο Παναγιώτης Μπαλολάκης κατάφερε να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα πάνω σε δύο τροχούς. Ο γύρος της χώρας με ποδήλατο έπαψε να είναι ένα όνειρο και μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, έγινε κατάκτηση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «κατάφερα να πορευτώ με το ποδήλατο μέχρι πάνω, βόρεια, στα σύνορα. Γνώρισα πάρα πολλά όμορφα μέρη, ανθρώπους που η φιλοξενία τους θα μου μείνει αξέχαστη».

Με την επιστροφή του στα Χανιά , βρέθηκε στο δημαρχείο όπου τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννακάκης.

Ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε ότι ο ποδηλάτης «έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα σε όλους εμάς που στην καθημερινότητα μας παραλείπουμε να φροντίσουμε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε».

Σε κάθε του σταθμό έκανε την απαραίτητη για εκείνον στάση στο δημαρχείο, μεταφέροντας θερμούς χαιρετισμούς από τα Χανιά τα οποία προέβαλε σε κάθε στιγμή του μεγάλου ταξιδιού του.

Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε πως πρόκειται για «ένα μήνυμα, όχι μόνο για το προφανώς ελπιδοφόρο και απαραίτητο στοιχείο της ποδηλασίας στην καθημερινότητα, αλλά και ένα μήνυμα της προσπάθειας που πρέπει να κάνουμε διαρκώς για μια επίτευξη προσωπικών στόχων».

«Είναι χιλιόμετρα μέσα στις πόλεις ,σε πόλεις με ποδηλατόδρομους, χωρίς ποδηλατόδρομους, με τις ευκολίες και τις δυσκολίες ενός ανθρώπου που ποδηλατεί μόνος του ,αλλάζοντας λάστιχο και όντας μόνος σε μια Ελλάδα που μας θέλει όλους μαζί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News