Κρήτη

Ηράκλειο: Ο κίνδυνος κατάρρευσης ετοιμόρροπου κτιρίου, έβαλε στοπ στην οδό Μεραμβέλου (βίντεο)

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει σ’ ένα από τα παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια της οδού Μεραμβέλλου με τις αρχές να προχωρούν στον αποκλεισμό της οδού - Το κτίριο αυτό στη γωνία Μεραμβέλλου και Ξανθουδίδου δεν είναι το μοναδικό που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε ένα από τα παλιά και εγκαταλελειμμένα κτίρια της οδού Μεραμβέλλου με τις αρχές να προχωρούν στον αποκλεισμό της οδού.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός, μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ ΤV και την δημοσιογράφο Μαίρη Καριωτάκη, υποστήριξε πως λίαν συντόμως θα υπάρξει μια Έκθεση Αυτοψίας ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να υπάρξει ένα επεξεργασμένο σχέδιο με σκοπό την καθαίρεση του ορόφου.

«Τρεις μηχανικοί του δήμου Ηρακλείου θα κάνουν τάχιστα μια Έκθεση αυτοψίας. Υποστηρίζω πως μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα θα είναι έτοιμη και θα προτείνουν πιθανότατα την καθαίρεση του ορόφου για να είναι ασφαλής για τους πεζούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραντινός.

Διαβάστε επίσης

⇒  Τρανταλλίδειο: Υποστυλώνουν το κτήριο με βαριά, περίκλειστη κατασκευή, πριν καταρρεύσει

Το κτίριο αυτό στη γωνία Μεραμβέλλου και Ξανθουδίδου δεν είναι το μοναδικό που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Καραντινός γίνεται μια ενδελεχή προσπάθεια σε παλαιά κτίρια ώστε γίνει αντιληπτό το αποτύπωμα που άφησε ο σεισμός.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη εμβληματικό κτίριο αυτό στην Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου και Θεοτοκοπούλου στέκει παραδομένο στην φθορά του χρόνου με τον κίνδυνο της κατάρρευσης να ελλοχεύει

Μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ-ΤV υποστήριξε: «Οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο κτίριο και είναι υποχρέωσή τους να το φτιάξουν. Από τη στιγμή που ο δήμος Ηρακλείου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η διαδικασία απλοποιείται».  

Τα καλά νέα έστω και προσωρινά έρχονται για το Τρανταλλίδειο όπου πραγματοποιούνται παρεμβάσεις αντιστήριξης   Το Τρανταλλίδειο είναι το κτίριο εκείνο που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο του δήμου Ηρακλείου το οποίο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Ηρακλείου, βρίσκεται σε φάση αναπροσαρμογής.

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είχαμε μια προβληματική περίπτωση ετοιμμοροπίας ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο της πόλης. Έπρεπε να διορθωθεί. Δόθηκε η αφορμή με το σεισμό. Ήρθαμε σε συζήτηση με το δήμο Ρεθύμνης. Αυτή της τιγμή εκτελείται ένα έργο που  συντονίζεται από το δήμο Ρεθύμνου και αναμένεται να λύσει το ζήτημα της ασφάλειας για τους διερχομένους στην οδό Αγίου Τίτου και Μιλάτου» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πρασίνου και Καθαριότητας, κ. Ιωάννης Αναστασάκης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια