Ηράκλειο: Κυκλοφοριακός εφιάλτης στην Παραλιακή Λεωφόρο (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κυκλοφοριακός εφιάλτης στην Παραλιακή Λεωφόρο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση με την τεράστια αναμονή των οδηγών μέσα στα αυτοκίνητα τους που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και τα 40 λεπτά για να διασχίσουν 1 με 2 χιλιόμετρα.

Η χαοτική κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί στην πόλη κατά τις ώρες αιχμής έχει γίνει μόνιμος βραχνάς για τους πολίτες του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, η Παραλιακή Λεωφόρος στη συμβολή με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και την Γιαμαλάκη, αλλά και το κομμάτι της οδού Μητσοτάκη μέχρι και την πλατεία 18 Άγγλων συνθέτουν το απροσπέλαστο σκηνικό που διαμορφώνεται καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι και το απόγευμα μέχρι και τις νυχτερινές ώρες που κατεβάζουν ρολά τα μαγαζιά.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση με την τεράστια αναμονή των οδηγών μέσα στα αυτοκίνητα τους που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και τα 40 λεπτά για να διασχίσουν 1 με 2 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Κυκλοφοριακό χάος στην παραλιακή από την παράνομη στάθμευση και το διπλοπαρκάρισμα

Πονοκέφαλο προκαλεί επίσης στους πολίτες το κομμάτι της οδού Μητσοτάκη πίσω από τον Άγιο Πέτρο που καθημερινά μπλοκάρει μέσα σε μια εικόνα παράτυπης στάθμευσης ενός δρόμου που κάνει οδηγούς, πεζούς αλλά και μόνιμους κατοίκους να νιώθουν εγκλωβισμένοι.

Όπως προέκυψε στη διάρκεια της εκπομπής, της ΚΡΗΤΗ TV, «Ώρα Αιχμής», με τον Μάνο Δασκαλάκη, όλο το κακό στην Παραλιακή Λεωφόρο προκαλείται από την οδό Γιαμαλάκη που καταλήγει στον κυκλικό κόμβο αλλά και τη συμβολή της παραλιακής με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου όπου είναι εργοτάξιο εδώ και αρκετό καιρό.

Μάλιστα από το συγκεκριμένο σημείο βγήκε στον αέρα και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόβλημα τονίζοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει ανάσα στη περιοχή. Παράλληλα τα εκτελούμενα έργα στη μικρή Έβανς και την οδό 1821 μπλοκάρουν την πλατεία Κορνάρου και την οδό Αγίου Μηνά δεδομένο που επηρεάζει Καλοκαιρινού και Γιαμάλακη αποδεικνύοντας ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο Ηράκλείο διογκώνεται από συγκεκριμένους δρόμους διαχρονικά.

Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Αναστασάκης με την ολοκλήρωση του έργου της ανάπλασης θα απλοποιηθεί η κατάσταση ενώ ήδη η δημοτική αρχή προωθεί δυο κυκλοφοριακές μελέτες μια που αφορά την κίνηση εντός των τειχών του Ηρακλείου αλλά και μια για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης υπογράμμισε ότι το έργο στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, δεδομένο που θα χαλαρώσει το κυκλοφοριακό στο παραλιακό μέτωπο ενώ για την ασφαλτόστρωση στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων είπε ότι αυτή θα έχει ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα.

Μάλιστα τόσο ο διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιος Καρακούδης όσο και ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Ηρακλείου, Μαρίνος Πατακός αναφέρθηκαν σε ένα ουσιαστικό σχεδιασμό που πρέπει να βάζει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένα σημεία σε ώρες αιχμής με ρύθμιση της κυκλοφορίας πιο αποτελεσματικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News