Κρήτη

Καράβολας: Νέα δράση με γκράφιτι διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Η τοιχογραφία θα έχει ως θέμα την Ισότητα και την Αποδοχή

Μια νέα δράση γεμάτη χρώμα με τίτλο «Array of colors», πραγματοποιείται στο Καράβολα από τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία KRAFT Paints. Η δράση αυτή, που ξεκινά σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, έχει ως αντικείμενο τη τέχνη του δρόμου (street art).

Ουσιαστικά, μέσα από τη σύμπραξη του Δήμου με τους καλλιτέχνες και σε συνεργασία με την εταιρεία, ο στόχος είναι η αναβάθμιση των δημόσιων χώρων. Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, έχουν υλοποιηθεί δύο τοιχογραφίες στους Δήμους Λαρίσης και Πειραιά. Η τρίτη τοιχογραφία θα πραγματοποιηθεί στον Καράβολα και το θέμα της αφορά την Ισότητα και την Αποδοχή.

 Ο καλλιτέχνης που έχει επιλεχθεί για τη συγκεκριμένη τοιχογραφία ονομάζεται Παναγιώτης Πουρσατούδης και το καλλιτεχνικό του όνομα είναι Pikie Cans. Με την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας, θα τοποθετηθεί στον τοίχο ένα καινοτόμου τεχνολογίας διάφανο βερνίκι μόνιμης προστασίας επιφανειών από graffiti, με σκοπό την αποφυγή βανδαλισμού του έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια