Κρήτη: «Ξεπαγώνουν» οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες - Σε θέση μάχης κάτοικοι στον Καρτερό

Κρήτη
Κρήτη: «Ξεπαγώνουν» οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες - Σε θέση μάχης κάτοικοι στον Καρτερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ανάδοχος εργολάβος ξεκινά με το έργο κατεδάφισης αυθαίρετης κατασκευής ξενοδοχείου που βρίσκεται στον Δήμο Χερσονήσου, ενώ ακολουθούν αντίστοιχες περιπτώσεις σε Άγιο Νικόλαο και Λασίθι

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε ευαίσθητα περιβαλλοντικά περιοχές, κυρίως αιγιαλό, παραλία, δάση κ.λπ. της Ανατολικής Κρήτης, καθώς σε πέντε ημέρες εκπνέει η προθεσμία αναστολής, η οποία είχε θεσπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, με προβαλλόμενη αιτία… τον κορωνοϊό.

Η αναστολή της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων εκπνέει σε πέντε ημέρες κι ο εργολάβος ξεκινά με το πρώτο έργο κατεδάφισης αυθαίρετης κατασκευής ξενοδοχείου που βρίσκεται στον Δήμο Χερσονήσου, ενώ ακολουθούν αντίστοιχες περιπτώσεις σε Άγιο Νικόλαο και Λασίθι.

Σημειώνεται πως η αναστολή εκτέλεσης αυτών των έργων οδηγεί το Δημόσιο, μεταξύ άλλων, και στην καταβολή αποζημιώσεων στους υπεργολάβους για  τις οκτάμηνες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται αποκλειστικά σε ζώνες αιγιαλού ή αναδασωτέες ζώνες, σε όλους τους Νομούς της Κρήτης, υπερβαίνουν τα 400 ενώ η αρχή θα γίνει σε περιοχές του Αγίου Νικολάου και του Λασιθίου, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στο Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης

⇒ Κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων: Λήγει στις 31 Οκτωβρίου η οκτάμηνη αναστολή

Θα υλοποιηθούν 120 πρωτόκολλα κατεδάφισης, μεταξύ αυτών οι πρόχειρες κατασκευές, παραπήγματα και τροχόσπιτα στον Καρτερό, υποστηρίζει η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και τη δημοσιογράφο Γεωργία Μακάκη, εκτιμώντας πως η εργολαβία είναι συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1,15 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα ψηλά στη λίστα των κατεδαφίσεων βρίσκονται και οι πρόχειρες κατασκευές, παραπήγματα και τροχόσπιτα στον Καρτερό, με τον συνολικό αριθμό να αγγίζει τα 69. Στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός, με τους δημότες που ενημερώθηκαν για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, να εκφράζουν την αντίθεσή τους, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News