Στο Δήμο Μαλεβιζίου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Κρήτη
Στο Δήμο Μαλεβιζίου ο Σωκράτης Βαρδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο ημικόμβος της Αχλάδας, η κατάσταση του ιστορικού Ναού του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) Κιθαρίδας και οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο ημικόμβος της Αχλάδας, η κατάσταση του ιστορικού Ναού του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) Κιθαρίδας και οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.

 Σχετικά με τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος τον κ. Βαρδάκη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου έως τις 15 Νοεμβρίου.  Επίσης, συζητήθηκε η βελτίωση ως προς τη χρήση του ημικόμβου της Αχλάδας και η πρόταση που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή, ώστε να  μετατραπεί σε ολοκληρωμένο κόμβο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση ιστορικών Ναών, όπως του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) στην Κιθαρίδα, του οποίου η στατικότητα έχει επιδεινωθεί μετά τους σεισμούς.

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία προχώρησε, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης του Ναού. Επίσης, ο Δήμαρχος πληροφόρησε τον κ. Βαρδάκη ότι θα αιτηθεί την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αρκετές κατοικίες στο Γάζι και σε άλλες περιοχές έχουν υποστεί ζημιές. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη ότι υπάρχουν μελέτες που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο, αλλά, δυστυχώς, όπως τόνισαν, οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News