Κρήτη

Στο Δήμο Μαλεβιζίου ο Σωκράτης Βαρδάκης

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο ημικόμβος της Αχλάδας, η κατάσταση του ιστορικού Ναού του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) Κιθαρίδας και οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα όπως οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας, ο ημικόμβος της Αχλάδας, η κατάσταση του ιστορικού Ναού του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) Κιθαρίδας και οι επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.

 Σχετικά με τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος τον κ. Βαρδάκη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου έως τις 15 Νοεμβρίου.  Επίσης, συζητήθηκε η βελτίωση ως προς τη χρήση του ημικόμβου της Αχλάδας και η πρόταση που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή, ώστε να  μετατραπεί σε ολοκληρωμένο κόμβο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην κατάσταση ιστορικών Ναών, όπως του Αγίου Φανουρίου (Παναγίας Ελεούσας) στην Κιθαρίδα, του οποίου η στατικότητα έχει επιδεινωθεί μετά τους σεισμούς.

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία προχώρησε, καταθέτοντας Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με τις απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης του Ναού. Επίσης, ο Δήμαρχος πληροφόρησε τον κ. Βαρδάκη ότι θα αιτηθεί την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς αρκετές κατοικίες στο Γάζι και σε άλλες περιοχές έχουν υποστεί ζημιές. Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη ότι υπάρχουν μελέτες που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στον Δήμο, αλλά, δυστυχώς, όπως τόνισαν, οι χρηματοδοτήσεις είναι περιορισμένες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια