Θλίψη στην Κρήτη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

Κρήτη
Θλίψη στην Κρήτη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα από φορείς και τον πολιτικό κόσμο της Κρήτης

Συγκλονιστικά είναι τα μηνύματα από το νησί και από όλους εκείνους που συνεργάστηκαν και γνώριζαν τη Φώφη Γεννηματά.

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη:

«H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους.

Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.

Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού:

Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας.

Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της.

Δήλωση του Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα: 

Για την απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας σε ανάρτηση του έγραψε:

«Αγαπημένη μου Πρόεδρε, μας αφήνεις πολύ νωρίς. Δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο «γιατί» και ένα τεράστιο «ευχαριστώ», για όλα! Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φωφη.»

 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Π.Σημανδηράκη για τον αιφνίδιο θάνατο της Φώφης Γεννηματά:

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον αιφνίδιο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και επί σειρά ετών Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά,  απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους της ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει: 

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη σε όλους μας. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια νέα γυναίκα, η οποία με τους αγώνες της, τους προσωπικούς και τους πολιτικούς, διέγραψε μια πορεία ζωής, άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Πέρα από σπουδαία πολιτικός, υπήρξε γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, που σήμερα φεύγοντας, αφήνει πίσω το αποτύπωμα του ήθους και της αγωνιστικότητας που τη χαρακτήριζε. Αφήνει επίσης μια σπουδαία παρακαταθήκη, κληροδότημα στα παιδιά της και σε όλους τους Έλληνες∙ τον επίμονο, δίκαιο και συνεπή αγώνα της για τη δημοκρατική παράταξη.

Και φεύγει σε μια ημέρα απόλυτα σημαδιακή, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη μάχη που κλήθηκε να δώσει με τη νόσο.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στα παιδιά, την οικογένεια και του οικείους της, τα ειλικρινά και θερμά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά

«Θερμά συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια μιας μαχήτριας της ζωής, της Φώφης Γεννηματά, της μητέρας, της συζύγου, της πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας που δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Η ζωή είναι πάντα παρούσα. Εάν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή,» έλεγε η ίδια.

Με το παράδειγμά της, με το ήθος, την αξιοπρέπεια, το θάρρος της και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τη διέκρινε κέρδισε επάξια το σεβασμό και την εκτίμηση όλων και σήμερα περνά στην ιστορία αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της. Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιδιαίτερα για την οικογένειά της, αλλά και η δημόσια ζωή της χώρας είναι φτωχότερη. Καλό ταξίδι».

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Ν. Καλογερή:

Με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετούμε την Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή έπειτα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Ελληνίδα Πολιτικός πέρασε από σημαντικές θέσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην αυτοδιοίκηση μέχρι την ανάληψη της θέσης της Προέδρου ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ.

Τιμώντας το όνομα του πατέρα της και πατώντας στα χνάρια του, άφησε το δικό της στίγμα στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

Θα την θυμόμαστε πάντα.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.   

Συλλυπητήρια δήλωση Γιάννη Κουράκη:

Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής.

Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθος και με γενναιότητα.

Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρρος και αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της.

Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας.

Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος  και του  προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική.

Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό.

Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας.

Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της και τους οικείους.

Βασίλης Κεγκέρογλου: Η απώλεια είναι μεγάλη. Είμαστε συγκλονισμένοι

«Η Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος μας, έφυγε, αλλά η παρακαταθήκη της είναι παρούσα.

Το δημοκρατικό της ήθος, η αγωνιστικότητα της και το όραμά της για μια ΔΙΚΑΙΗ κοινωνία, αποτελούν την κληρονομιά της για το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Ελλάδα και όλη την Ελληνική κοινωνία και κυρίως για την οικογένειά της.

Καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο της ευπρέπειας, της γενναιότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς που χάραξε. Ιδιαίτερα, να συνεχίσουμε τον αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το σχέδιό της για την αναγέννηση του ΕΣΥ που υποστήριξε με ΠΑΘΟΣ.

Φώφη, ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες.

Το πρότυπό σου θα είναι διαχρονικά επίκαιρο».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη:

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά με θλίβει βαθύτατα και με ξαφνιάζει δυσάρεστα, αφού η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βρίσκονταν ως την τελευταία στιγμή στις επάλξεις, μαχόμενη για τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Με σθένος, ισχυρή θέληση και περίσσιο θάρρος, η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε όλες τις δυσκολίες, ενώ στη διάρκεια της πολιτικής της πορείας απέδειξε πως η ισότητα στην πολιτική, όπως και στην ζωή, μπορεί να παράξει πλούσιο έργο και θετικά αποτελέσματα.

Νιώθω συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της. Αλλά και σίγουρος, πως το όνομα της θα μείνει ανεξίτηλο στην ιστορία, πλάι στα ονόματα των μεγάλων ηγετών του κινήματος, αλλά και του αείμνηστου πατέρα της.

Συλλυπητήρια από το δήμο Κισσάμου

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Κισσάμου εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά.

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η κ. Γεννηματά  ξεχώρισε για το ήθος και την ευγένειά της ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές δοκιμασίες, όπως η πολυετής μάχη την οποία έδωσε με αξιοπρέπεια και θάρρος για την υγεία της.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Θλίψη στο Νομό Λασιθίου για την απώλεια της Φώφης Γεννημάτα

Ο αιφνίδιος θάνατος της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά,  βύθισε στο πένθος  και στη θλίψη τους Λασιθιώτες ανεξαρτήτως των πολιτικών τους επιλογών και πεποιθήσεων.

«Όλοι μας σήμερα , ειδικά όσοι γνωρίσαμε τη Φώφη Γεννηματά και δουλέψαμε μαζί της στο Κίνημα Αλλαγής,  νοιώθουμε για τον αιφνίδιο θάνατο της απέραντη θλίψη. Η είδηση του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ μας συγκλόνισε και μας συγκλονίζει ακόμα. Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

Γνωρίζαμε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν για την υγεία της τόσο εύκολα . Αλλά κανείς μας δεν περίμενε αυτήν την εξέλιξη, τόσο γρήγορα , τόσο απρόοπτα και τόσο άδικα.

Είναι κάτι που δεν το άξιζε η Φώφη Γεννηματά . Από την πρώτη μέρα που μπήκε στο Νοσοκομείο,  υπήρξε ένα κύμα ηθικής συμπαράστασης από όλο τον κόσμο ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων και αυτό δείχνει τι ήταν η Φώφη Γεννηματά… Ήταν η πρόεδρος που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσει το Κίνημα μας ενωμένο , με αξιοπρέπεια με ήθος και με δυναμική πολιτική.

Είμαι χαρούμενος που τη γνώρισα από κοντά και δούλεψα μαζί της για να κρατηθεί ο χώρος μας ενωμένος. Η ενότητα που πέτυχε είναι κάτι που θα πρέπει να της το αποδώσουμε  γιατί το αξίζει. Τώρα από όλους εμάς στο Κίνημα Αλλαγής,  χρειάζεται σιωπή και σεβασμός …», μας είπε μεταξύ άλλων,  το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΚΙΝΑΛ κ Τάκης Πατεράκης.

Συλλυπητήρια από το Επιμελητήριο Χανίων

Στην Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη θλίψη ότι σήμερα απεβίωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μια δυνατή και φωτεινή γυναίκα, άξια συνεχιστής της συναινετικής πολιτικής παράδοσης της οικογένειας Γεννηματά, η οποία με το χαμόγελό και την αγωνιστικότητά της έδωσε σε κοινοβουλευτικό και αυτοδιοίκητο επίπεδο τις δύο προηγούμενες δεκαετίες πολυδιάστατους αγώνες για την Κοινωνική και Οικονομική Ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Το Επιμελητήριο Χανίων εκφράζει στους οικείους της Φώφης Γεννηματά τα θερμά συλλυπητήρια της Επιχειρηματικής Κοινότητας των Χανίων. 

Εκ μέρους του Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος

Αντώνης Ροκάκης

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη: 

«Νιώθω βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η  οποία αγωνίστηκε για τη ζωή της, μέχρι την ύστατη στιγμή, με θάρρος και αξιοπρέπεια.

Η Φώφη, η μητέρα, η σύζυγος, η πολιτικός, έδωσε τις μάχες της, δυναμικά, μέσα και έξω από την Βουλή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη.

Πάλεψε ως το τέλος για τις αξίες της ζωής της.

Αγαπημένη Φώφη, θα είσαι πάντα κοντά μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.» 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου εκφράζει τη θλίψη του για τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Μια γυναίκα που στάθηκε επάξια στο πολιτικό στερέωμα της χώρας επί σειρά ετών και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες που παλεύουν με την επάρατη νόσο.

Αιωνία της η μνήμη.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους της. 

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΛΑΚΗΣ        

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Ε. Ηγουμενίδη:

Η ανακοίνωση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μάς γεμίζει θλίψη. Την αποχαιρετούμε με ένα αίσθημα βαθύ σεβασμού για την υποδειγματική αξιοπρέπεια που επέδειξε ακόμη και στην δύσκολη τελευταία της μάχη. Μια γυναίκα και μια πολιτικός που πάλεψε με ήθος και ευγένεια σε όλα τα δύσκολα που βρέθηκαν στο διάβα της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Συλλυπητήρια από Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ρεθύμνου

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά, χωρίς να υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν αυτό που έχει συμβεί.  Όρθια, δυναμική, μαχήτρια μέχρι την τελευταία στιγμή, φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε!!!»

Συλλυπητήρια δήλωση Μιχάλη Σαρρή - Γραμματέα Ν.Ε. Ν. Ρεθύμνου

«Αποχαιρετώ την Πρόεδρο μας τη Φώφη Γεννηματά. Έναν άνθρωπο που δέθηκα μαζί του πολιτικά και προσωπικά. Μαχόμενη, δυναμική αξιοπρεπής μέχρι την τελευταία της στιγμή. Όλοι εμείς που  τη γνωρίσαμε ως πολιτικό,  ως αρχηγό μα κυρίως ως άνθρωπο είμαστε συγκλονισμένοι.

Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε»

Συλλυπητήρια δήλωση Άρη Παπαδογιάννη:

Με αφορμή τον θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής [ΚΙΝ.ΑΛ.], Φώφης Γενημματά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης,  προχώρησε στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:

 «Ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού», το «θηρίο», νίκησε μια μαχήτρια της ζωής, μια γυναίκα που παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μπορεί να είχε κάποιος μαζί της, είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η Φώφη Γεννηματά, αφήνει πίσω της ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα και θα αποτελεί για πάντα ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο», της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της».

Συλλυπητήριο μήνυμα του δήμου Αγίου Νικολάου:

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, με αφορμή τον πρόωρο θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματάμ δήλωσε: «Έκλεισε ο κύκλος της ζωής μιας ξεχωριστής προσωπικότητας της Ελληνικής Πολιτικής Σκηνής, της Φώφης Γεννηματά. Ήρεμη δύναμη. Αγωνίστρια στη Ζωή και την Πολιτική που δεν της χαρίστηκαν. Με ήθος, ηρεμία, επιμονή, υπομονή κατάφερε να συνεχίσει στην ρότα του πατέρα της με βασικό στοιχείο την πολιτική ηθική, πράγμα δυσεύρετο στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι. Προσωπικότητες όπως η Φώφη Γεννηματά αποτελούν τους φάρους στο άγριο πέλαγος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σ ´ευχαριστούμε γι' αυτό που ήσουν και για όσα μας έδωσες. Καλό Ταξίδι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News