Φραγκάκης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας δια ζώσης μαθήματα στο Δ. Μινώα Πεδιάδος

Κρήτη
Φραγκάκης: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας δια ζώσης μαθήματα στο Δ. Μινώα Πεδιάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εκτός των σχολικών αιθουσών μόνο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου»

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνονται δια ζώσης μαθήματα στο Δ. Μινώα Πεδιάδος, ενώ ότι  εκτός σχολικών αιθουσών θα μείνουν μόνο οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, δίνει προς μαθητές και γονείς σε Αρκαλοχώρι, Θραψανό, Καστέλι, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μ.Φραγκάκης,  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη.  Παράλληλα, για τους 34 οικίσκους στέγασης των πρώτων οικογενειών ευελπιστεί στον ίδιο χρόνο να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των 276 αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από την πενταμελή επιτροπή που έχει συσταθεί.

Για τη στέγαση του συνόλου των πληγέντων εξήγησε ότι αυτή την ώρα επιχειρείται η προμήθεια 60 οικίσκων μέσω Δωρεών, ενώ τρέχει η διαδικασία για τους λοιπούς 90 που έχει δεσμευτεί η πολιτεία, καθώς ανάγκες υπάρχουν επίσης σε Σαμπά, Χουμέρι, Αρχοντικό, Ίνι και μάλιστα πολύ μεγάλες.

Επισημαίνει προς την Πολιτεία ότι πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσουν οι διαδικασίες με το γκρέμισμα των επικίνδυνων κτιρίων ώστε η περιοχή να πάρει οικονομική ανάσα, να ξεπεραστούν με κάθε τρόπο γραφειοκρατία και πολυνομία, ενώ προτείνει να δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται  στο Δήμο, περίπου 17,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να τρέξει τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News