Κρήτη: Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο λιμάνι Ηρακλείου

Κρήτη
Κρήτη: Σύλληψη δύο αλλοδαπών στο λιμάνι Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 32 και 34 χρονών προέβησαν, πρωινές ώρες του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.)

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, προχώρησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, 23 Οκτωβρίου και πιο συγκεκριμένα στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 36 και 23 ετών αντίστοιχα, για τέσσερις παραβάσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας / Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ), για τέσσερις παραβάσεις και πιο συγκεκριμένα για απόπειρα παράνομης εξόδου από την χώρα, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παραβίαση μέτρων για διάδοση μεταδοτικής ασθένειας.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 23 χρονών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του άρθρου 83 Ν.3386/05 «Απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα», των άρθρων 29 παρ.7 του Ν.4251/14 «Κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου» σε συνδυασμό με το άρθρο 217 του Π.Κ. «πλαστογραφία πιστοποιητικών», και το άρθρο 285 του Π.Κ. «Παραβίαση μέτρων για διάδοση μεταδοτικής ασθένειας».

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω αλλοδαπών τα παρακάτω:

- δύο (02) κλεμμένα και παραποιημένα διαβατήρια,

- τέσσερα (04) πλαστά πιστοποιητικά PCR, αρνητικών αποτελεσμάτων, με στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω διαβατήρια,

- δύο (02) κάρτες επιβίβασης αεροπορικής εταιρείας με τα στοιχεία που αναφέρονται στα ανωτέρω διαβατήρια,

- δύο (02) έντυπα δήλωσης υγείας με στοιχεία των ανωτέρω αλλοδαπών και

- δύο (02) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με στοιχεία των ανωτέρω αλλοδαπών.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News