Πλατεία Ελευθερίας: Συλλαλητήριο κατά του νόμου Χατζηδάκη

Κρήτη
Πλατεία Ελευθερίας: Συλλαλητήριο κατά του νόμου Χατζηδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7 το απόγευμα

Πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7 το απόγευμα  

Πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Νοεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, στις 7 το απόγευμα, ανακοίνωσαν χθες τα σωματεία που ανήκουν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ, όπως ανακοινώθηκε, έχει αποφασίσει πανελλαδική-πανεργατική απεργία για τον Δεκέμβριο.  

Όπως αναφέρεται σχετικά, «καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού σε κοινή δράση και αγώνα, για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα. Δεν πάει άλλο»!  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, «στις 15 Οκτώβρη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τα σωματεία μας αποφάσισαν την κλιμάκωση της πάλης και τον συντονισμό της κοινής δράσης των εργαζομένων.  

Αποφασίστηκε ένα πλούσιο, αγωνιστικό και μαχητικό πλαίσιο δράσης με τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων, συνεδριάσεων Δ.Σ., με ενημερώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο κάθε κλάδος, μαζί με τις διεκδικήσεις και τα ζητήματα του κάθε χώρου, θα αναπτύσσει δράση και πρωτοβουλίες. Όλη αυτή η δραστηριότητα να οδηγήσει σε:  

• Πανεργατικό συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Νοέμβρη, στην πλατεία Ελευθερίας στις 7μ.μ.  

• Συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου στον νομό μας και με πανελλαδικό συντονισμό.  

• Κλιμακώνουμε την πάλη μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία».  

Παρακάτω τονίζεται: «Ο Νόμος 4808/2021, που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη, έρχεται να δώσει συνέχεια στις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων!  

Ο νόμος επιβάλλει την κατάργηση του 8ώρου και της αμοιβής των υπερωριών, απελευθερώνει τις απολύσεις, τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου-αυτοαπασχόλησης, τη μονιμοποίηση του άθλιου καθεστώτος της τηλεργασίας, όπου ο εργαζόμενος είναι 24 ώρες το 24ωρο standby, τη δυνατότητα στον εργοδότη, με ατομική σύμβαση, να βγάζει για πάνω από ένα έτος σε αναστολή σύμβασης όποιον εργαζόμενο θέλει, χωρίς μισθό και ασφάλιση.  

Ματώνουν ξανά τον λαό για την ανάπτυξη των κερδών λίγων.  

Οι διατάξεις λειτουργούν μαζί με άλλους αντιλαϊκούς νόμους, όπως τον νόμο Βρούτση-Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.), που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση, διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ, οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει “παγώσει” τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.  

Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στον... γύψο».  

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News