Παραλία Γουβών: Εκτενή αφιερώματα Βρετανικών ΜΜΕ για τον χαμό του 69χρονου (βίντεο)

Κρήτη
Παραλία Γουβών: Εκτενή αφιερώματα Βρετανικών ΜΜΕ για τον χαμό του 69χρονου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη είναι κοινότητα σε περιοχή της Σκωτίας, από τον απροσδόκητο χαμό του 69χρονου Τζόναθαν Σμιθ, στη θάλασσα των Γουβών, το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου

Σοκαρισμένη είναι κοινότητα σε περιοχή της Σκωτίας, από τον απροσδόκητο χαμό του 69χρονου Τζόναθαν Σμιθ, στη θάλασσα των Γουβών, το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου.

Βαθιά λυπημένος είναι ο 34χρονος γιος του 69χρονου Σκωτσέζου, ο οποίος μέσα από το σπίτι της οικογένειας, μίλησε για τον αδικοχαμένο πατέρα του, χαρακτηρίζοντας τον ως έναν αφοσιωμένο οικογενειάρχη που ξεχώριζε για το θάρρος του.

Η αυτοθυσία του 69χρονου παππού, που έσωσε τα εγγόνια του με τίμημα την ίδια του την ζωή, προκαλεί συγκίνηση αλλά όχι έκπληξη σε όσους τον γνώριζαν, καθώς όπως λένε, ότι ένας εξαιρετικός και δοτικός άνθρωπος.

Βρετανικά ΜΜΕ σε εκτενή αφιερώματα τους περιγράφουν την τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε παραλία των Γουβών.

Μέσα από τον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, οι εικόνες της αγωνιώδους προσπάθειας διάσωσης ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Βρετανία, σκορπώντας θλίψη στους συντοπίτες του.

Το χρονικό

Νεκρός ανασύρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένας 69χρονος άνδρας από παραλία στις Γούβες, ο οποίος στην προσπάθεια να διασώσει τα εγγόνια του, οπότε συνειδητοποίησε ότι κινδυνεύουν, έχασε τις αισθήσεις του. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών ανασύρθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο άτυχος παππούς ήταν Βρετανός τουρίστας, που μαζί με την σύζυγό του, την κόρη του (μητέρα των παιδιών) και τα εγγόνια του του έκαναν διακοπές στην περιοχή. 

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν φωνές κι έσπευσαν να βοηθήσουν στο σημείο, ρίχνοντας σχοινί με κυκλικό σωσίβιο. Ο παππούς βλέποντας τις ρίψεις των ανθρώπων από τη στεριά «έσπρωχνε» τα εγγόνια του προς τα βράχια, ώστε να προσεγγίσουν το σωσίβιο και να το πιάσουν με ασφάλεια. Οι δυναμεις του τον εγκατέλειψαν οταν είδε και τον δεύτερο εγγονό του ασφαλή στην στεριά.

Ναυαγοσώστης από την περιοχή έπεσε στην θάλασσα για να συνδράμει στη διάσωση του άτυχου παππού, ενώ δυνάμεις του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για τη διάσωση των δύο ανήλικων παιδιών και του παππού τους.

https://www.youtube.com/watch?v=1ju2WNplywc

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News