Ηράκλειο – Περιφέρεια Κρήτης: Με Πάπυρο Αναγνώρισης ολοκληρώθηκε η ένταξη του Αποθέματος Βιόσφαιρας των Αστερουσίων

Κρήτη
Ηράκλειο – Περιφέρεια Κρήτης: Με Πάπυρο Αναγνώρισης ολοκληρώθηκε η ένταξη του Αποθέματος Βιόσφαιρας των Αστερουσίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελετή έγινε λίγο πριν την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Υβριδικού Πανεπιστημίου Αστερουσίων 2021

Σαν μια ευκαιρία να επαναπροσανατολιστεί συνολικά η ανάπτυξη της περιοχής των Αστερουσίων με μια προοπτική αειφορίας, βλέπουν την εξέλιξη της ένταξης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO, του Αποθέματος Βιόσφαιρας των Αστερουσίων, που επισφραγίστηκε με την τελετή επίσημης παράδοσης του Παπύρου Αναγνώρισης της Ένταξης, στην Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων  (ΤΕΔΑ) Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η τελετή έγινε λίγο πριν την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Υβριδικού Πανεπιστημίου Αστερουσίων  2021, που εκπνέει το Σάββατο στα Καπετανιανά με την Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης Αστερουσίων να εξηγεί ότι μέσω αυτής της ένταξης ο πλούτος των Αστερουσίων μετατρέπεται σε Απόθεμα Βιόσφαιρας, που χρέος είναι να διατηρήσουμε.

Την παράδοση πραγματοποίησε ο Επιστημονικός Επικεφαλής του Περιφερειακού Γραφείου Επιστήμης και Πολιτισμού της UNESCO στην Ευρώπη (Venice Office),  Jonathan Baker και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής MAB/UNESCO καθηγητής Μιχαήλ Σκούλλος, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες για την ομόθυμη στήριξη της προσπάθειας ένταξης τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, όσο και προς τους Δήμους και άλλους φορείς του νομού, για την επίτευξη της ένταξης των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» (MAB) της UNESCO.

Όπως τόνισε η κα. Βρέντζου-Σκορδαλάκη, πρόκειται για μια εξέλιξη που επί της ουσίας προωθεί τον επαναπροσανατολισμό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, με επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας και ανάδειξης των Αστερουσίων, εξηγώντας ότι απαιτείται σχεδιασμός εναρμονισμένος με το κάλλος και τη σπανιότητα της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News