Yπόθεση εμπορίας όπλων: Πως δρούσαν οι κατηγορούμενοι - Απολογήθηκαν οι τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες

Κρήτη
Yπόθεση εμπορίας όπλων: Πως δρούσαν οι κατηγορούμενοι - Απολογήθηκαν οι τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακινούσαν όπλα και φυσίγγια ακόμη και με ασυνόδευτα δέματα μέσω ΚΤΕΛ

Με έναν από τους συλληφθέντες να κρίνεται από ανακρίτρια και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος, τη γυναίκα και δύο ακόμη να αφήνονται ελεύθεροι κι έναν ακόμα κατηγορούμενο να ζητά νέα προθεσμία για να απολογηθεί, ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου η πρώτη φάση των απολογιών για την υπόθεση με τα όπλα στα Χανιά.

Δύο ακόμη άτομα αναμένεται να οδηγηθούν σταδιακά αύριο στην ανακρίτρια κατηγορούμενα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και για σύσταση συμμορίας.

Ειδικότερα, μια 55χρονη σε βάρος της οποίας είχαν ασκηθεί διώξεις για διακεκριμένες περιπτώσεις του νόμου περί όπλων, κατοχή και εμπορία , απολογούμενη αρνήθηκε κάθε κατηγορία και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ένας 57χρονος που κατηγορείται για κατασκευή, κατοχή, συμμορία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων ζήτησε νέα προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο ενώ ένας τρίτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ελεύθεροι αφέθηκαν ένας 44χρονος και ένας 63χρονος στον οποίο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Αύριο το πρωί αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων οι δύο εναπομείναντες εκ των συλληφθέντων. Στο σύνολο τους αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ο τρόπος που φέρεται να δρούσαν κάποιοι εξ αυτών:

-        Κατά τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και μιλούσαν με κωδικούς.

-        Κατά τις μετακινήσεις τους για τη μεταφορά όπλων έλεγχαν προηγουμένως το δρομολόγιο για να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό μπλόκο.

-        Έστελναν δε όπλα και φυσίγγια ακόμη και με ασυνόδευτα δέματα μέσω ΚΤΕΛ με εικονικά στοιχεία παραλήπτη.

Το τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος έφτασε στην ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τρίτης, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε από τον περασμένο Απρίλιο. Τους μήνες που μεσολάβησαν ,δόθηκε εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για δύο Χανιώτες που φέρονταν να διακινούν  και να εμπορεύονται όπλα στο Ρέθυμνο και να τα διοχετεύουν και στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News