28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις - Μέγιστη χρονική διάρκεια τα 60 λεπτά

Κρήτη
28η Οκτωβρίου: Κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις - Μέγιστη χρονική διάρκεια τα 60 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα θα βρίσκεται η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ στις 28 και 29 Οκτωβρίου

Κανονικά θα διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών, ενώ, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

→Διαβάστε ακόμη Βάνα Παπαευαγγέλου: Παρελάσεις με μάσκα παντού - Αύξηση 28% στο επιδημιολογικό φορτίο

Υπενθυμίζεται πως η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε χτες κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία, πως

«Αναφορικά με τις παρελάσεις που επίκεινται, κατά την παρακολούθησή τους, όπου κι αν γίνει αυτή, πρέπει να φοράμε όλοι τη μάσκα μας. Αρκετοί από τους ανθρώπους που αναρρώνουν, εξακολουθούν να έχουν προβλήματα. Σύμφωνα με μελέτες, ο ένας στους δυο παρουσιάζει χρόνια προβλήματα. Η λοίμωξη από κορωνοϊό δεν είναι μια απλή γριπούλα», ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 28 και 29 Οκτωβρίου

Την Αθήνα θα επισκεφθεί, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News