Κρήτη

Σεισμός - Μεσαρά: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο πριν το τούνελ Απομαρμά

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκληθεί στο νέο τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου Μεσσαράς λίγο πριν το τούνελ Απομαρμά ένεκα των σεισμικών δονήσεων

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκληθεί στο νέο τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου Μεσσαράς λίγο πριν το τούνελ Απομαρμά ένεκα των σεισμικών δονήσεων.

Οι νέες σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές στο τούνελ, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκαν  μικρομετακινήσεις του επιχώματος, φαινόμενο το οποίο παρακολουθεί με ειδικά όργανα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης. 

Η επιχωμάτωση των θεμελίων του τούνελ επιβαρύνθηκε εξαιτίας της σεισμικής έξαρσης, ενώ συντάσσονται μελέτες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

 Πρόκειται για το σημείο εκείνο που πριν από τρία χρόνια βρέθηκε ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ- TV o οποίος  κατέγραψε τις ρωγμές που είχαν διαμορφωθεί, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε εργολαβία για την αποκατάσταση των ζημιών που δημιουργήθηκαν στο δρόμο.  

Εξαιτίας της γενικότερης αστάθειας των εδαφών,  η ανησυχία είναι έκδηλη και εμφανής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς ενώ την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Φαιστού  Γρηγόρης Νικολιδάκης τόνισε την άμεση ανάγκη επιτάχυνσης έργων αναγκαίων έργων στην περιοχή των Μοιρών και από Αγία Βαρβάρα προς Ηράκλειο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια