Ηράκλειο: Τι αλλάζει στο λιμάνι για επιβάτες και διερχόμενους από την 1η Νοεμβρίου (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Τι αλλάζει στο λιμάνι για επιβάτες και διερχόμενους από την 1η Νοεμβρίου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή μίας νέας και ασφαλέστερης διαδικασίας για την επιβίβαση του κοινού στα πλοία - Μέσα από μαγνητικές πύλες θα περνούν όλοι οι επιβάτες

Αλλάζει το σύστημα ελέγχου στο Λιμάνι Ηρακλείου, από 1η Νοεμβρίου 2021 όπου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή μίας νέας και ασφαλέστερης διαδικασίας για την επιβίβαση του κοινού στα πλοία.

Ειδικότερα, μέσα από μαγνητικές πύλες θα περνούν όλοι οι επιβάτες και με μηχανικά μέσα θα γίνεται η σάρωση των αποσκευών τους στο εσωτερικό του Επιβατικού Σταθμού. Κάθε όχημα που πρόκειται να ταξιδέψει θα ελέγχεται σχολαστικά, ενώ οι επιβάτες θα μεταφέρονται στο έμπροσθεν των πλοίων με λεωφορεία που θα τοποθετηθούν στην είσοδο του λιμένος.

Παράλληλα ο νέος τρόπος ελέγχου αποσκοπεί κατά βάση σε τυχόν αστοχίες, αλλά και στην βελτίωση της καινούργιας διαδικασίας που έρχεται και θα παραμείνει από τον επόμενο μήνα, με την ασφάλεια ως πρωταρχικό στόχο, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον και λεωφορεία στην είσοδο του λιμανιού για την μεταφορά του επιβατικού κοινού από το σταθμό στο έμπροσθεν των πλοίων.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News