Ηράκλειο: Δέκα χρόνια κάθειρξη για τα δύο κιλά ηρωίνης

Κρήτη
Ηράκλειο: Δέκα χρόνια κάθειρξη για τα δύο κιλά ηρωίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2020 μαζί με την 46χρονη σύντροφό του και μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί

Στη φυλακή παραμένει ο άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου 11 μήνες, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου, εμπλεκόμενος σε υπόθεση μεταφοράς ηρωίνης μεγαλύτερης των δυο κιλών.

Ο κατηγορούμενος αλβανικής εθνικότητας είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2020 μαζί με την 46χρονη σύντροφό του και μετά τις απολογίες τους είχαν προφυλακιστεί.

Σε αντίθεση με τον άνδρα ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών, η συμπατριώτισσά του αθωώθηκε και μετά από σχεδόν ένα χρόνο πίσω από τα σίδερα της φυλακής, είναι ξανά ελεύθερη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε πριν από μερικά 24ωρα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο: Ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για «διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της μεταφοράς και κατοχής», ενώ η γυναίκα για  «διακίνηση ναρκωτικών υπό τη μορφή της κατοχής».

Στον κατηγορούμενο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και κρίθηκε ένοχος. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών. Εξάλλου, δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του. Έτσι, ο καταδικασθείς παραμένει στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης

Στην φυλακή για την ηρωίνη – Τι υποστήριξε το ζευγάρι

Στον αντίποδα, η 46χρονη γυναίκα αθωώθηκε.

«Αποκαταστάθηκε η υπόληψή της»

Σε δήλωσή του στη «Νέα Κρήτη» και το neakriti.gr ο συνήγορος υπεράσπισης της αθωωθείσας, δικηγόρος κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας έκανε λόγο για αποκατάσταση της υπόληψης της πελάτισσάς του.

«Μετά από μια ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη υπό συνθήκες δικαίας δίκης, τα δικαιοδοτικά όργανα κήρυξαν αθώα την εντολέα μου αποκαθιστώντας την αδίκως τρωθείσα τιμή και υπόληψή της» ανέφερε ο κ. Κάρτσωνας.

Το χρονικό

Το ζευγάρι είχε συλληφθεί το απόγευμα της 24ης Νοεμβρίου του 2020 στις Γούρνες Ηρακλείου, στο δήμο Χερσονήσου μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε ενδελεχή έρευνα στους δύο Αλβανούς, αλλά και στο σπίτι όπου διέμεναν.

Εκτός από τα συνολικά 2040 γραμμάρια ηρωίνης, εντοπίστηκαν –και κατασχέθηκαν- από την Αστυνομία 4 κινητά τηλέφωνα, μια ζυγαριά ακριβείας, αλλά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Επιπλέον είχε κατασχεθεί κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο «ως μέσο διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News