Ρέθυμνο: Ακατάλληλες κρίθηκαν πτέρυγες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος και του Γυμνασίου Πανόρμου

Κρήτη
Ρέθυμνο: Ακατάλληλες κρίθηκαν πτέρυγες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος και του Γυμνασίου Πανόρμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε αυτοψία και έλεγχος των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής

Ο σεισμός δημιούργησε προβλήματα και στα σχολεία του Μυλοπόταμου, αφού κρίθηκαν ακατάλληλα για στέγαση μία πτέρυγα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος και μία πτέρυγα του Γυμνασίου Πανόρμου στον Δήμο Μυλοποτάμου.

Παράλληλα, ξεκίνησε αυτοψία και έλεγχος των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής από την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, που συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη κατόπιν αιτήματος του Δήμου Μυλοποτάμου κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλιμακίου, που ανακοινώθηκαν στον Δήμο Μυλοποτάμου οι βασικές πτέρυγες του 1ου Δημοτικού Περάματος και του Γυμνασίου Πανόρμου τέθηκαν εκτός λειτουργίας και οι μαθητές των τμημάτων που στεγάζονται σε αυτά μπαίνουν από αύριο Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου δια των εκπροσώπων του βρίσκονται σε συνεχή ενημέρωση και συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες και τις διευθύνσεις των σχολείων και σύντομα θα υπάρξει μεταστέγαση των δύο τμημάτων του Γυμνασίου Πανόρμου που απαιτείται καθώς επίσης του συνόλου του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση.

 Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις που θα δοθούν για την προσωρινή λειτουργία των δύο σχολείων έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των καθ’ ύλη αρμόδιων υπηρεσιών των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News