Νέος σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Νέος σεισμός 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμείωτη συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου - Η ισχυρή σεισμική 4,5 Ρίχτερ έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο - Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 11:12 το πρωί στο Αρκαλοχώρι.

Η ένταση του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά την αναθεωρημένη λύση ήταν 4,5 βαθμών της Κλίμακας, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 15,1 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ η δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης

Αρκαλοχώρι: Τρομοκρατημένοι από τον αδιάκοπο «χορό» των Ρίχτερ, οι κάτοικοι (βίντεο)

Σεισμοί: Τα «εξάρια» της εικοσαετίας στην Κρήτη

Στις 11:04, προηγήθηκε μία ακόμη ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή. Η ένταση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 3,7 βαθμών της Κλίμακας, με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 15,6 χιλιόμετρα.

Σημεωνεται ότι από το βράδυ της Τρίτης, 19 Οκτωβρίου 2021, μέχρι και σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί δέκα σεισμικές δονήσεις μεγέθους άνω των 3 Ρίχτερ στο νησί.

Σημειώνεται η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χθες τα ξημερώματα στην Κρήτη. Η δόνηση, σύμφωνα με το εργαστήριο σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγράφηκε 33 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Το 24ωρο που προηγήθηκε καταγράφηκε έντονη σεισμική δραστηριότητα, καθώς από το βράδυ της Τρίτης μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί μια σειρά από δονήσεις που άλλες έγιναν περισσότερο και άλλες λιγότερο αισθητές.

Διαβάστε επίσης

Σεισμοί: Τρία εξάρια σε λίγες μέρες – Τι εκτιμούν οι ειδικοί (βίντεο)

Στις 21:48 έγινε σεισμός 3,2 Ρίχτερ, στις 23:14 μία ακόμη δόνηση 3,4 Ρίχτερ, ενώ δέκα περίπου λεπτά πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκε δόνηση 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με δόνηση 3,4 Ρίχτερ στις 04:29 ενώ δύο λεπτά αργότερα, στις 04:31 καταγράφηκε μία ακόμη δόνηση 3,3 Ρίχτερ. Μετά το σεισμό των 4,3 Ρίχτερ το πρωί, ακολούθησε μία ακόμη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ στις 06:50. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News