Μπαριτάκης: 1.500 γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά για τους σεισμόπληκτους

Κρήτη
Μπαριτάκης: 1.500 γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά για τους σεισμόπληκτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αρωγοί θα σταθούν Περιφέρεια και Δήμοι στα γεύματα που παρασκευάζονται καθημερινά», τόνισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4

Χιλιάδες γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων και συγκεκριμένα μέχρι σήμερα το έργο είχε αναλάβει η Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου με την παρασκευή 1.500 γευμάτων κάθε μέρα. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης μετά τη συνάντηση των φορέων στην Περιφέρεια για τους σεισμόπληκτους μέλημα όλων παρά τις μεγάλες δυσκολίες, είναι να επιστρέψει η ζωή στο Αρκαλοχώρι. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ως προς το θέμα της σίτισης των πληγέντων αποφασίστηκε Περιφέρεια και Δήμοι να σταθούν αρωγοί στα γεύματα που παρασκευάζονται καθημερινά, 1.250 στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδος και 250 στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. 

Σε ότι αφορά στο θέμα της στέγασης των πληγέντων που φιλοξενούνται σε δομές, ξενοδοχεία και σκηνές ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφερε πως η στέγαση των πρώτων οικογενειών στους 34 οικίσκους θα γίνει γρήγορα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των υποδομών αλλά και των υπόλοιπων 90 που θα τοποθετηθούν στην περιοχή. 

Όπως τόνισε ο κ. Μπαριτάκης από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου καταγράφονται από την Περιφέρεια οι ζημιές στα αποθέματα και στον εξοπλισμό των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους πληγέντες Δήμους με στόχο τη στήριξη τους και την επιστροφή της ζωής, σε κάθε έκφανση.   

Υπενθυμίζεται ότι η προώθηση θεμάτων στέγασης, σίτισης, των σεισμόπληκτων πολιτών αλλά και η ετοιμορροπία κτισμάτων στους σεισμόπληκτους Δήμους Μινώα και Αρχανών Αστερουσίων, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και την συμμετοχή της Εκκλησίας, Δημάρχων και στελεχών της Περιφέρειας. 

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News