Αρκαλοχώρι: Τρομοκρατημένοι από τον αδιάκοπο «χορό» των Ρίχτερ, οι κάτοικοι (βίντεο)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Τρομοκρατημένοι από τον αδιάκοπο «χορό» των Ρίχτερ, οι κάτοικοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμείωτη συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο Ηράκλειο σήμερα με τα ρίχτερ να δονούν έντονα την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Αμείωτη συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο Ηράκλειο σήμερα με τα ρίχτερ να δονούν έντονα την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες είναι εμφανώς αγανακτισμένοι και φοβισμένοι έπειτα από το μεγάλο σεισμό στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η μέρα στο ανατολικό τμήμα του νησιού ξεκίνησε με μια δόνηση 4,3 Ρίχτερ η οποία είχε ως επίκεντρο τα  33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, που σήκωσε από τα κρεβάτια τους όσους από τους πληγέντες προσπαθούσαν μάταια να κλείσουν τα μάτια τους μέσα στα κλειστά γυμναστήρια που φιλοξενούνται.

Διαβάστε επίσης

⇒ Σεισμός: Έντονος προβληματισμός από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο σε σπίτια και καταστήματα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας,  οι σεισμικές δονήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Στις 21:48 έγινε σεισμός 3,2 Ρίχτερ, στις 23:14 μία ακόμη δόνηση 3,5 Ρίχτερ, 00:48 δέκα περίπου λεπτά πριν από τη μία μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκε δόνηση 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε με δόνηση 3,4 Ρίχτερ στις 04:29 ενώ δύο λεπτά αργότερα, στις 04:31 καταγράφηκε μία ακόμη δόνηση 3,3 Ρίχτερ, ενώ μετά το σεισμό των 4,3 Ρίχτερ το πρωί, ακολούθησε μία ακολουθία από δονήσεις της τάξης των τριών ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος υποστήριξε πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου οι πληγέντες να αρχίσουν να μετακινούνται προς τους οικίσκους που είναι ήδη έτοιμοι να φιλοξενήσουν τους πρώτους από τους δικαιούχους, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν από τους 90 συνολικά οικίσκους που θα έρθουν, οι πρώτοι σαράντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News