Κρήτη

Σεισμός: Έντονος προβληματισμός από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο σε σπίτια και καταστήματα (βίντεο)

Μεγάλη οργή έχει προκληθεί στο Αρκαλοχώρι αναφορικά με τον δευτεροβάθμιο έλεγχο που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια του υπουργείου – Μαρτυρίες από τους σεισμόπληκτους

Από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκια του υπουργείου, προκλήθηκαν εντάσεις και προβληματισμοί σχετικά με τα αποτελέσματα.

Ειδικότερα οι αυτοψίες έδειξαν ότι υπάρχουν κτίσματα τα οποία μπορούν να κατοικηθούν, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει καθώς σεισμόπληκτοι αναφέρουν ότι δεν θα έβαζαν μέσα τα παιδιά τους.

Οι πληγέντες της περιοχής έκαναν λόγο για μέγιστη κοροϊδία από μέρους της πολιτείας καθώς από την στιγμή που τους δόθηκε «πράσινη» σήμανση, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν ούτε οικίσκο, ούτε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, ούτε να διεκδικήσουν στο μέλλον το επίδομα ενοικίου που ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τρέξει ως μέτρο το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

⇒ Αρκαλοχώρι: Τρομοκρατημένοι από τον αδιάκοπο χορό οι κάτοικοι (βίντεο)

Την ίδια ώρα και ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται, οι εικόνες από τα κατεστραμμένα κτίρια σοκάρουν, προκαλώντας αγωνία και απογοήτευση σε ανθρώπους που κρίθηκε ότι τα σπίτια τους είναι κατεδαφιστέα, αλλά τα χρήματα που έχουν πιστωθεί δεν αρκούν ούτε για να ξεκινήσουν τις πρώτες εργασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια