Κρήτη

Ρέθυμνο: Υλοποιείται το έργο για το Γενικό νοσοκομείο του νομού

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Γενικού Νοσοκομείου του νομού

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο για την επέκταση και αναδιαρρύθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετά και την έγκριση για την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών, στατικών, μελετών Η/Μ εγκαταστάσεων, γεωτεχνικών και λοιπών ειδικών μελετών που θα ανοίξουν το δρόμο για την δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη βουλευτή Ρεθύμνου. Η εξέλιξη αφορά στην υπογραφή από τη Γενική Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών και Τεχνικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας της έγκρισης σκοπιμότητας για την εκπόνηση της μελέτης του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, μετά από την πρόταση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην οποία εγκρίνεται η ένταξη της μελέτης, τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όσο και η 7ή Υ.ΠΕ διατύπωσαν την σύμφωνη γνώμη τους για τη σημασία και την αναγκαιότητα της μελέτης προκειμένου μετά και την υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας να προχωρήσει σε φάση δημοπράτησης. Όπως αναφέρει μάλιστα ο Γιάννης Κεφαλογιάννης η μελέτη έχει ως στόχο τη συνολική αναδιαμόρφωση και τη λειτουργική αναβάθμιση του νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Με ξεκάθαρη προσήλωση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου, προχωράμε με αποφασιστικότητα έναν σχεδιασμό, θωράκισης, ενίσχυσης και ανάπτυξης των κτιριακών υποδομών του υφιστάμενου ιδρύματος, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να συνεχίσει το κτίριο να αποτελεί πυλώνα του σχεδιασμού για τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ρέθυμνου».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται αίτημα του Υπουργείου Υγείας προς την ΚΤΥΠ ώστε η τελευταία να προχωρήσει στις διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης. Στη συνέχεια προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί η μελέτη από την ΚΤΥΠ με στόχο να ολοκληρωθεί η μελέτη εντός του β΄ εξαμήνου 2022, ώστε στη συνέχεια και αφού εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι να προχωρήσει η δημοπράτηση της κατασκευής.

Το έργο περιλαμβάνει προσθήκη νέας πτέρυγας 3, κατ' επέκταση της υπάρχουσας πτέρυγας Β συνολικής επιφάνειας 2.100 τ.μ. που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.940.000 ευρώ. Επίσης μία γέφυρα σύνδεσης (σε 3 ορόφους του κτιρίου 3 με το κτίριο Γ), επιφάνειας 72 τ.μ. εκτιμώμενου προϋπολογισμού 72.000 ευρώ καθώς και προσθήκη ισογείου αποθήκης επιφάνειας 150 τ.μ., κατ' επέκταση του κτιρίου Ε : εκτιμώμενου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Θα υπάρξουν παράλληλα αναδιαρρυθμίσεις χώρων στα κτίρια Α, Β, Γ και Ε συνολικής επιφάνειας 1.822 τ.μ. : εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.822.000 ευρώ και τέλος πρόσθετες Η/Μ επεμβάσεις εκτιμώμενου προϋπολογισμού 278.796,76 ευρώ. Το άθροισμα των παραπάνω παρεμβάσεων, συνυπολογίζοντας όλες τις επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις προϋπολογίζεται στα 7.113.196 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια