Απολογήθηκε o επιχειρηματίας για τη φωτιά στο ρακοκάζανο - Ο περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε

Κρήτη
Απολογήθηκε o επιχειρηματίας για τη φωτιά στο ρακοκάζανο - Ο περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορείται ότι προκάλεσε ο ίδιος την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το οινοποιείο - ρακοκάζανο που διατηρούσε σε περιοχή της Μεσαράς, πριν από περίπου τρία χρόνια

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε στον Κρητικό επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε ο ίδιος την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το οινοποιείο - ρακοκάζανο που διατηρούσε σε περιοχή της Μεσαράς, πριν από περίπου τρία χρόνια. 

Όπως είχε αποκαλύψει, πριν από λίγες εβδομάδες, η «ΝΚ» και το neakriti.gr σε βάρος του εν λόγω άνδρα είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για «εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο».  

Ο επιχειρηματίας είχε μεταβεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στα δικαστήρια, όπου παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.  

Ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει και έλαβε προθεσμία για σήμερα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. 

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε νωρίτερα σήμερα στην ανακρίτρια Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι είναι αθώος κι ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν εκείνος που προκάλεσε την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς το πανέμορφο πετρόκτιστο κτίσμα που «κοσμούσε» την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο. Ο μοναδικός περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε ήταν αυτός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Το χρονικό 

Το περιστατικό, το οποίο είχε αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2018. Ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων από το χωριό όπου βρισκόταν το οινοποιείο - ρακοκάζανο. 

Όπως είχαν αναφέρει τότε στην “ΚΡΗΤΗ TV” και τη «ΝΚ» ντόπιοι, από την έκρηξη προκλήθηκε ωστικό κύμα και ακολούθησε πυρκαγιά.

 «Ήρθε πρώτα ένα δυνατό κύμα αέρα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τα σπίτια μας. Με το “μπαμ” που έγινε τραντάχτηκαν τα πάντα. Τα παράθυρα άνοιξαν. Πολλές πόρτες έσπασαν», είχαν δηλώσει τότε κάτοικοι του χωριού.

Όπως είχε αναφέρει ο - τότε - δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης, που τράνταξε το δικό του και άλλα σπίτια στις Μοίρες. 

Επιτόπου είχαν σπεύσει έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες. Χάρη στην τάχιστη επέμβασή τους, η φωτιά δεν επεκτάθηκε εκτός των εγκαταστάσεων του οινοποιείου-ρακοκάζανου.

Περίπου τέσσερις ώρες μετά η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. Ωστόσο, με το πρώτο φως της επόμενης ημέρας αναδείχθηκε το μέγεθος της καταστροφής, αφού το οινοποιείο είχε “ισοπεδωθεί”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News