Κρήτη

Κρήτη: Κορυφαίος τουριστικός προορισμός για την Τσεχία

«τα στατιστικά στοιχεία της φετινής χρονιάς μαρτυρούν πως ο τσέχικος τουρισμός κινήθηκε προς την Κρήτη με αυξημένο ενδιαφέρον παρά το γεγονός πως η τουριστική σεζόν ήταν μικρότερη»

Με τον Πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιακούμπ Καρφίκ συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην Ελλάδα, συζητώντας για τα τουριστικά επίπεδα του 2019 από τη Τσεχία προς τη Κρήτη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών και το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι πολίτες της Τσεχίας για την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό.

 Όπως ανέφερε ο Τσέχος Πρέσβης, τα στατιστικά στοιχεία της φετινής τουριστικής χρονιάς μαρτυρούν πως η τσεχική τουριστική αγορά κινήθηκε προς την Κρήτη με αυξημένο ενδιαφέρον και οι επισκέπτες έφτασαν σε απόλυτους αριθμούς εκείνους που ήρθαν το 2019 στο νησί, παρά το γεγονός πως η τουριστική σεζόν ήταν μικρότερη. Αυτό, όπως τονίστηκε από τον Σταύρο Αρναουτάκη αποτελεί μια εξαιρετικά θετική προοπτική για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος τα αμέσως επόμενα χρόνια, από την Τσεχία προς την Κρήτη, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης και οι τοπικοί φορείς.

Ο πολιτισμός και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον προκαλούν έντονο ενδιαφέρον στους Τσέχους τουρίστες ενώ αναζητούν όλο και περισσότερο τα προϊόντα της κρητικής διατροφής στις δικές τους αγορές, στοιχείο που θα βοηθήσει και στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων τα επόμενα χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια