Ηράκλειο - Παραλία Γουβών: Το χρονικό της τραγωδίας (βίντεο, φωτογραφίες)

Κρήτη
Ηράκλειο - Παραλία Γουβών: Το χρονικό της τραγωδίας (βίντεο, φωτογραφίες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος για τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών, τραγικό όμως για τον 67χρονο παππού τους, που επιχείρησε να τα σώσει από τα κύματα σε παραλία στις Γούβες

Νεκρός ανασύρθηκε νωρίτερα ένας 67χρονος άνδρας από παραλία στις Γούβες, ο οποίος στην προσπάθεια να διασώσει τα εγγόνια του, οπότε συνειδητοποίησε ότι κινδυνεύουν, έχασε τις αισθήσεις του. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών ανασύρθηκαν άμεσα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο άτυχος παππούς ήταν Βρετανός τουρίστας, που μαζί με την σύζυγό του, την κόρη του (μητέρα των παιδιών) και τα εγγόνια του του έκαναν διακοπές στην περιοχή. 

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν φωνές κι έσπευσαν να βοηθήσουν στο σημείο, ρίχνοντας σχοινί με κυκλικό σωσίβιο. Ο παππούς βλέποντας τις ρίψεις των ανθρώπων από τη στεριά «έσπρωχνε» τα εγγόνια του προς τα βράχια, ώστε να προσεγγίσουν το σωσίβιο και να το πιάσουν με ασφάλεια. Οι δυναμεις του τον εγκατέλειψαν οταν είδε και τον δεύτερο εγγονό του ασφαλή στην στεριά.

Ναυαγοσώστης από την περιοχή έπεσε στην θάλασσα για να συνδράμει στη διάσωση του άτυχου παππού, ενώ δυνάμεις του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα στην περιοχή για τη διάσωση των δύο ανήλικων παιδιών και του παππού τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί δυνάμεις του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ επιχειρούν στην περιοχή

Σύμφωνα με τον διοικητή του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Κώστα Τερζάκη, «Στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί η σορός του παππού ετών 67, ενώ τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 8 ετών νοσηλεύονται προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, προσθέτοντας ότι «τα παιδιά φέρουν κάποιες εκδορές πιθανόν από κάποιο χτύπημα στα βράχια, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για 24 ώρες».

«Τουλάχιστον ο παππούς πρόλαβε να δει τα εγγόνια του ασφαλή στην στεριά», δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες στο βίντεο της ΚΡΗΤΗ TV που ακολουθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News