Κόμβος Πανασού: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου

Κρήτη
Κόμβος Πανασού: Στη Βουλή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση του έργου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα της Π.Ε. Ηρακλείου λιμνάζει επί της παρούσας κυβέρνησης ΝΔ» αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης

 

Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κατασκευή του κόμβου Πανασού, στον κάθετο άξονα Ηρακλείου – Μεσσαράς, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη και του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Παππά.

«Η ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα της Π.Ε. Ηρακλείου, επιταχύνθηκε καθοριστικά επί της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά λιμνάζει επί της παρούσας κυβέρνησης ΝΔ» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κόμβος του Πανασού, ένα σημαντικό έργο που προβλέπεται ότι θα διευκολύνει τα χωριά της Γέργερης, της Νύβριτου, του Ζαρού, των Βοριζίων, κ.α.. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τις πιέσεις μας, έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή από τους κυβερνώντες η σπουδαιότητα του έργου και να σταματήσουν, επιτέλους, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, το έργο κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα Ηρακλείου - Μεσσαράς είναι αναμφίβολα ένα έργο πνοής που αλλάζει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Π.Ε. Ηρακλείου. Πρόκειται για το σημαντικότερο κάθετο άξονα της Κρήτης, ο οποίος συνδέει το λιμάνι, το αεροδρόμιο αλλά και τα νοσοκομεία Ηρακλείου με μια από τις μεγαλύτερες σε αγροτική παραγωγή περιοχές στην Ελλάδα, που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Τονίζεται επίσης ότι η περιοχή αντιμετωπίζει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που τα έργα κατασκευής του κάθετου οδικού άξονα έχουν οξύνει και υπό κανονικές συνθήκες, τα σχετικά αντιπλημμυρικά έργα θα έπρεπε να ενταχθούν στα έργα αποπεράτωσης του κυκλοφοριακού κόμβου Πανασού.

Σημειώνεται τέλος ότι στην περιοχή έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις και ως εκ τούτου η καθυστέρηση του έργου οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική αβελτηρία της παρούσας κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News