Κρήτη

Γενικό Λύκειο Αγ. Βαρβάρας: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Κροατία

Στόχος των επιμορφωτικών δράσεων ήταν η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και η χρήση τους στη διαδικασία μάθησης, διδασκαλίας και αξιολόγησης.

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από επιμορφωτικές δράσεις μέσω Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ στην Κροατία, είχαν εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας, με στόχο την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και τη χρήση τους στη διαδικασία μάθησης, διδασκαλίας και αξιολόγησης.

Η τρίτη και τελευταία κινητικότητα του Γενικού Λυκείου Αγίας Βαρβάρας και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο «Using Technology in the Classroom» πραγματοποιήθηκε στο Σπλιτ της Κροατίας, από τις 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Γεωργία Καμπουράκη, Ιωάννα Μανόλη, Κατερίνα Περδικάκη και Ελευθερία Τζωρτζάκη.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από άλλες τρεις (3) χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία) και φορέας υποδοχής ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Maksima Adult Education Facility».

Στόχος των επιμορφωτικών δράσεων ήταν η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων και η χρήση τους στη διαδικασία μάθησης, διδασκαλίας και αξιολόγησης. Η επιμόρφωση επικεντρώθηκε στους τρόπους εφαρμογής των ψηφιακών τεχνολογιών προκειμένου να προωθηθεί η δημιουργικότητα εντός της σχολικής τάξης και βάσει των αναγκών των εκπαιδευομένων.

Οι εκπαιδευτικοί ασκήθηκαν, μεταξύ άλλων, στον τρόπο ενσωμάτωσης της χρήσης των κοινωνικών δικτύων στην εκπαιδευτική διαδικασία και στο μοντέλο της ανεστραμμένης σχολικής τάξης, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις επαγγελματικές, γλωσσικές, ψηφιακές, οργανωτικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Αντάλλαξαν εμπειρίες και διαπολιτισμικές πρακτικές με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, σε μια συνεργατική διαδικασία μάθησης, με εστίαση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Στη διάρκεια της επιμορφωτικής διαδικασίας τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια