Iσχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου έγινε αισθητός στην Κρήτη

Κρήτη
Iσχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου έγινε αισθητός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:32 το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 127 χλμ. νοτιο-ανατολικά της Καρπάθου.

O σεισμός είχε εστιακό βάθος 66,3 χιλιόμετρα. O σεισμός έγινε έντονα αισθητός στη Ρόδο αλλά και στην Κρήτη. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 60 χιλιόμετρα και επίκεντρο 139 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα Δωδεκάνησα ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ

Ελάχιστα αισθητή έγινε στα νησιά της Δωδεκανήσου η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί στην θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου.

Πιο έντονα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση στα νησιά Κάσο και Κάρπαθο. Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, δεν ήταν όμως ιδιαίτερα έντονη και δεν προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ούτε και έχουν καταγραφεί ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές. Ανάλογα δεδομένα υπήρξαν και στο νησί της Καρπάθου, ενώ λιγότερο αισθητός έγινε ο σεισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σε απόσταση 127 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 58 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Κάιρο και άλλες πόλεις, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Reuters

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου σήμερα στις 08:35 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερς και καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αλεξάνδρεια στα παράλια της Μεσογείου και το Ασιούτ στην Άνω Αίγυπτο είναι μεταξύ των πόλεων κάτοικοι των οποίων αναφέρουν πως τα σπίτια τους και κτίρια ταρακουνήθηκαν από το σεισμό.

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρχές για θύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News