Αρκαλοχώρι: Πρώτο «κουδούνι» μετά τον φονικό σεισμό, για τους μαθητές δημοτικού (εικόνες)

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Πρώτο «κουδούνι» μετά τον φονικό σεισμό, για τους μαθητές δημοτικού (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψαν στα θρανία τους οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, μέσω των λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας, που εγκαταστάθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν οι σχολικές υποδομές από τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

Επέστρεψαν στα θρανία τους την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, μέσω των λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας, που εγκαταστάθηκαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν οι σχολικές υποδομές από τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ, την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Μανόλης Φραγκάκης, σήμερα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στις 7 λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας που θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν τους μαθητές του Δημοτικού στο Θραψανό, καθώς και οι 15 λυόμενες σχολικές αίθουσες για το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου.

«Ξεκινήσαμε από τους μαθητές του Δημοτικού, γιατί θεωρούμε ότι στις ηλικίες αυτές χρειάζεται μια τόνωση στο ηθικό και το αίσθημα της σιγουριάς, να προχωρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να φοβούνται».

«Ήταν μια αισιόδοξη μέρα μέσα στις δυσκολίες και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι σεισμόπληκτοι», τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται η παραλαβή ακόμη 40 λυόμενων αιθουσών διδασκαλίας – ίσως και εντός της εβδομάδας – προκειμένου να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες για το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και να επιστρέψουν στα θρανία τους και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

«Η κατασκευή των υποδομών στις οποίες θα εγκατασταθούν οι λυόμενες αίθουσες έχει σχεδόν ολοκληρωθεί» ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, και σύντομα θα επανεκκινήσει η σχολική διαδικασία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στον αγιασμό των νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, βρέθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη, στηρίζοντας τη δέσμευση για ομαλή μετάβαση σε μία κανονικότητα όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία στις περιοχές που επλήγησαν και συνεχίζουν να βιώνουν τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και των μετασεισμών που ακολούθησαν.

«Υπήρξε ικανοποίηση διότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, αλλά κυρίως χάρη στην αυξημένη κοινωνική ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΚτΥΠ Α.Ε., Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Μινώα Πεδιάδος) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ετοιμάστηκαν οι αίθουσες ώστε να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές, που είδαν το σχολείο τους να καταρρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα».

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου όπου τοποθετήθηκαν οι αίθουσες για το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και ενημερώθηκε από τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις τελευταίες λεπτομέρειες της σημερινής επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας των μαθημάτων.

(Φωτογραφίες IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News