Σεισμός: Τα ρήγματα της Κρήτης στο μικροσκόπιο των ειδικών - Πότε θα ενωθεί με την Αφρική (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός: Τα ρήγματα της Κρήτης στο μικροσκόπιο των ειδικών - Πότε θα ενωθεί με την Αφρική (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο των ειδικών τα πιο επικίνδυνα ρήγματα της Κρήτης, μεταξύ των οποίων αυτά του Γιούχτα και της Ιεράπετρας - Πότε η Κρήτη θα ενωθεί με την Αφρική

Ανυπολόγιστες ζημιές και μεγάλη θλίψη αφήνει πίσω του ο μεγάλος σεισμός, μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - στο Αρκαλοχώρι την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου ένα άτομο έχασε τη ζωή του. Τρείς εβδομάδες από την ισχυρή σεισμική δόνηση, το νησί εξακολουθεί να «χορεύει» στον ρυθμό των Ρίχτερ, καθώς οι μετασεισμικές δονήσεις στην ανατολική Κρήτη είναι συνεχείς.

Στο επίκεντρο της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις», βρέθηκαν τα επικίνδυνα ρήγματα στην Κρήτη βρέθηκαν  όπου ιδιαίτερη αναφορά έκαναν οι επιστήμονες για τα επικίνδυνα ρήγματα του Γιούχτα και πως αυτά θα επηρεάσουν την πόλη του Ηρακλείου, καθώς και για τα ρήγματα στην περιοχή του Λασιθίου.

Διαβάστε επίσης

⇒ Σεισμός στην Κρήτη - Βαλιανάτος: Δεν είναι ένα ρήγμα στην περιοχή, αλλά μια ρηξιγενής ζώνη με ρήγματα

Όπως έκαναν σαφές οι ειδικοί, θα υπάρξουν μεγάλα γεγονότα με σεισμούς σε επίπεδο χώρας, τα οποία δεν μπορούν να προσδιοριστούν χρονικά, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη Περιφέρεια και Δήμοι να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους για την καλύτερη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων.

Την ανάγκη να γίνουν μελέτες στις επιφάνειες των ρηγμάτων ώστε να διαμορφωθεί μια αναλυτική εικόνα σε σχέση με την σεισμική τους προϊστορία, τόνισε ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παπανικολάου.

Στα μεγάλα ρήγματα στο Αιγαίο και στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και στο ρήγμα του Σπηλίου, αναφέρθηκε ο γεωλόγος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σε 3 εκατ. χρόνια η Κρήτη θα έχει ενωθεί με την Αφρική.

Διαβάστε επίσης

⇒ Σεισμός: Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα ρήγματα της Κρήτης (βίντεο)

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Φασουλάς, μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής», όπου παρουσίασε χάρτες που προκάλεσαν αίσθηση, οι οποίοι αποτύπωναν τη σεισμική δυναμική της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News