Κρήτη

«Φοινικοτρύγονο»: Το σπάνιο είδους πτηνού που βρέθηκε στην Ελλάδα

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο είδος πτηνού βρέθηκε και αναπαράχθηκε στην Ελλάδα

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» και το Νίκο Παναγιωτόπουλο μίλησε η υπεύθυνη του κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕΝ) Καλλονής, Ελένη Γαληνού, για το σπάνιο είδος πτηνού «φοινικοτρύγονο» που βρέθηκε και αναπαράχθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο.

Το πτηνό «φοινικοτρύγονο» όπως ανέφερε η κ. Γαληνού, έχει αναπαραχθεί μόνο δύο ή τρεις φορές σε ευρωπαϊκό έδαφος και πρόκειται για την πρώτη φορά που αναπαράγεται στην Ελλάδα.

«Τα πτηνά συνήθως μετά την αναπαραγωγή αναζητούν νέα εδάφη προκειμένου να εγκατασταθούν, μάλλον το συγκεκριμένο είδος πτηνού ήρθε από την Τουρκία, ελκύεται από οικισμούς ενώ στην Αφρική ζει σε περιοχές με φοίνικες γι’ αυτό έχει το όνομα «φοινικοτρύγονο», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γαληνού.

Όσον αφορά στην αναπαραγωγή του συγκεκριμένου είδους πτηνού, πρόσθεσε επίσης ότι είχε ευχάριστη εξέλιξη καθώς τα πτηνά πέταξαν από την φωλιά τους και ζουν στην περιοχή φυσιολογικά.

Η κ. Γαληνού μίλησε επίσης για τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΚΠΕΝ) Καλλονής, για την παρατήρηση πτηνών και τα 335 είδη που έχουν παρατηρηθεί στην περιοχή της Λέσβου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια