Ηράκλειο: Προχωρούν τα έργα στα «Θαλασσινά»

Κρήτη
Ηράκλειο: Προχωρούν τα έργα στα «Θαλασσινά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «Θαλασσινά» δημιουργείται ένας νέος κοινόχρηστος χώρου πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και συνάθροισης κοινού

Τα έργα ανάπλασης στην περιοχή των “Θαλασσσινών”, στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Αλικαρνασσού, αλλά και στην οδό Κομνηνών στον Πόρο, επισκέφτηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των δύο έργων, τα οποία όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να αναβαθμίσουν ουσιωδώς τις περιοχές όπου εκτελούνται.

Στα “Θαλασσινά” δημιουργείται ένας νέος κοινόχρηστος χώρου πρασίνου, άθλησης, αναψυχής και συνάθροισης κοινού, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή καινούργιου δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και όμβριων σύμφωνα με τα σχέδια της ΔΕΥΑΗ. Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου με τελικό ποσό σύμβασης 602.417,12 ευρώ.

Στην οδό Κομνηνών, όπου οι εργασίες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται η τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα, αλλά παράλληλα και η διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων με χώρους στάθμευσης, φωτισμό LED και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια και καλαθάκια απορριμμάτων). Επίσης στο πλαίσιο της ανάπλασης θα φυτευτούν νέα δέντρα, ενώ θα κατασκευαστούν νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ομβρίων και ακαθάρτων.

Το τελικό ποσό σύμβασης του έργου είναι 603.618,92 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό των εργασιών και στα δύο έργα και τόνισε: «Με την ολοκλήρωση της ανάπλασης στα “Θαλασσινά” οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν άλλο έναν ολοκαίνουργο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης. Αλλά και στην οδό Κομνηνών η ανάπλαση ήταν απαραίτητη και θεωρούμε πως, όταν παραδοθεί ο δρόμος, η ποιότητα ζωής των συμπολιτών της περιοχής θα αναβαθμιστεί αισθητά. Χάρη στη μεθοδική δουλειά της Τεχνικής Υπηρεσίας, συνεχίζουμε με σημαντικά έργα, σε όλη την επικράτεια του δήμου, να αλλάζουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News